
Kaj boste skuhali danes?
Vampi v juhi
Vampi v juhi

Sestavine
- 600 g kuhanih in narezanih govejih vampov
- 100 g kruha
- goveja jušna osnova (ali voda)
- sol
- poper
- piment
- 100 g suhe slanine
- 1 čebula
- 100 g jušne zelenjave
- 1 paradižnik
- nariban parmezan, ko postrežemo


Okus morja v jesenskih dneh: recepte popestrite z olivami
Nismo se še čisto pripravljeni posloviti od morja za letos, kajne? Naj nas nanj v teh dneh spomnijo olive, zaklad Sredozemlja. Z njimi lahko popestrimo marsikatero jed.

Kdaj ste si nazadnje privoščili jetrca?
Kdor jih ima rad, jih ne more prehvaliti, kdor jih ne mara, pa jih niti videti ne more. Jetrca so bila včasih pogosta jed na naših mizah – naj bo spet tako.
Sestavine
- 600 g kuhanih in narezanih govejih vampov
- 100 g kruha
- goveja jušna osnova (ali voda)
- sol
- poper
- piment
- 100 g suhe slanine
- 1 čebula
- 100 g jušne zelenjave
- 1 paradižnik
- nariban parmezan, ko postrežemo
Postopek
V kozici v pol litra goveje jušne osnove ali vode skuhamo kruh, da se razpusti. Zalijemo s še več goveje jušne osnove ali vode, solimo, popramo in začinimo z malo pimenta.
Slanino drobno narežemo, jo stresemo v ponev in na njej popražimo sesekljano čebulo ter na rezance narezano jušno zelenjavo. Popraženo slanino in zelenjavo stresemo v juho, dodamo narezane vampe, na kocke narezan paradižnik in kuhamo še približno 15 minut. Nato juho postrežemo, posuto z naribanim parmezanom.