© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vampi v juhi

Vampi v juhi

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
vampi v juhi

Sestavine

  • 600 g kuhanih in narezanih govejih vampov
  • 100 g kruha
  • goveja jušna osnova (ali voda)
  • sol
  • poper
  • piment
  • 100 g suhe slanine
  • 1 čebula
  • 100 g jušne zelenjave
  • 1 paradižnik
  • nariban parmezan, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 600 g kuhanih in narezanih govejih vampov
  • 100 g kruha
  • goveja jušna osnova (ali voda)
  • sol
  • poper
  • piment
  • 100 g suhe slanine
  • 1 čebula
  • 100 g jušne zelenjave
  • 1 paradižnik
  • nariban parmezan, ko postrežemo

Postopek

1

V kozici v pol litra goveje jušne osnove ali vode skuhamo kruh, da se razpusti. Zalijemo s še več goveje jušne osnove ali vode, solimo, popramo in začinimo z malo pimenta.

2

Slanino drobno narežemo, jo stresemo v ponev in na njej popražimo sesekljano čebulo ter na rezance narezano jušno zelenjavo. Popraženo slanino in zelenjavo stresemo v juho, dodamo narezane vampe, na kocke narezan paradižnik in kuhamo še približno 15 minut. Nato juho postrežemo, posuto z naribanim parmezanom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.