
Vampi v juhi
Vampi v juhi

Sestavine
- 600 g kuhanih in narezanih govejih vampov
- 100 g kruha
- goveja jušna osnova (ali voda)
- sol
- poper
- piment
- 100 g suhe slanine
- 1 čebula
- 100 g jušne zelenjave
- 1 paradižnik
- nariban parmezan, ko postrežemo

Konjak: pijača, ki je kompromis med znanostjo in umetnostjo
Konjak že od nekdaj vzbuja posebno spoštovanje. Je kot strogi, a karizmatični oče, ki redko pokaže svoj nasmeh, a ko ga, je trenutek nepozaben.

Najboljša kombinacija polnjene poletne zelenjave
Barvita poletna zelenjavna jed brez mesa, ki jo lahko postrežete toplo ali hladno. Popolna za hitro, zdravo in okusno kosilo.

Ribe, ki si zaslužijo mesto na naših krožnikih
Čeprav Slovenci vse bolj raznoliko sestavljamo svoj jedilnik, ribe še vedno ne dobijo mesta, ki si ga zaslužijo.
Sestavine
- 600 g kuhanih in narezanih govejih vampov
- 100 g kruha
- goveja jušna osnova (ali voda)
- sol
- poper
- piment
- 100 g suhe slanine
- 1 čebula
- 100 g jušne zelenjave
- 1 paradižnik
- nariban parmezan, ko postrežemo
Postopek
V kozici v pol litra goveje jušne osnove ali vode skuhamo kruh, da se razpusti. Zalijemo s še več goveje jušne osnove ali vode, solimo, popramo in začinimo z malo pimenta.
Slanino drobno narežemo, jo stresemo v ponev in na njej popražimo sesekljano čebulo ter na rezance narezano jušno zelenjavo. Popraženo slanino in zelenjavo stresemo v juho, dodamo narezane vampe, na kocke narezan paradižnik in kuhamo še približno 15 minut. Nato juho postrežemo, posuto z naribanim parmezanom.