 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Spenjena omleta s sirom in baziliko
Takšen zajtrk si boste želeli imeti vsak dan.
Spenjena omleta s sirom in baziliko
Takšen zajtrk si boste želeli imeti vsak dan.
 
    Sestavine
- 4 jajca
- 1 žlica naribanega parmezana
- prgišče drobno natrganih listov bazilike
- 1 žlica oljčnega olja
- 50 g mehkega kozjega sira
- 4 češnjevi paradižniki
- sol
- poper
 
        
            
            Okus Azije v 20 minutah – popolna hitra večerja
Ta jed ima pridih Azije, je nekakšen stir fry, karseda poenostavljen, a še vedno okusen. Priprava je hitra, za zraven pa ne potrebujete drugega, saj jed vsebuje meso, obilico zelenjave in riž.
 
        
            
            Popolno nedeljsko kosilo: čudovito mehka dušena govedina
Skrivnost popolnega nedeljskega kosila: govedina je najboljša, če jo kuhamo dolgo in počasi. Takrat se sprostijo vsi sokovi, meso pa se neverjetno zmehča.
 
        
            
            Okus tradicije tudi doma: idrijski žlikrofi
Idrijski žlikrofi so poleg kremšnit in prekmurske gibanice verjetno najbolj izpostavljena tradicionalna slovenska jed. Čas je, da se njihove priprave lotimo tudi sami.
Sestavine
- 4 jajca
- 1 žlica naribanega parmezana
- prgišče drobno natrganih listov bazilike
- 1 žlica oljčnega olja
- 50 g mehkega kozjega sira
- 4 češnjevi paradižniki
- sol
- poper
Postopek
Vključimo žar v pečici. Rumenjake ločimo od beljakov. Parmezan in večino bazilike damo v skledo z rumenjaki. Solimo in popramo. Penasto stepemo beljake, približno eno minuto, nato pa še rumenjake s parmezanom in baziliko. Na koncu vmešamo rumenjakovo zmes v stepene beljake. Sir zdrobimo na koščke, paradižnik razpolovimo.
V ponvici segrejemo olje in vanj vlijemo jajčno zmes. Pražimo eno minuto, nato pa jajčno zmes obložimo s kozjim sirom in paradižniki. Ponev za 5 minut postavimo v pečico pod žar, da masa naraste, se utrdi in obarva, vendar je še vedno mehka in nekoliko majava. Penasto omleto potresemo s preostalo baziliko in postrežemo s solato.
Nasvet
Podobno naredimo preprost desert, na primer rabarbarino omleto. Stepemo beljake, nato pa rumenjake s 3 žlicami rjavega sladkorja. Stepene rumenjake vmešamo v sneg in nadaljujemo, kot je navedeno zgoraj, le da za peko namesto olja uporabimo košček masla. Omleto posujemo s pestjo narezane rabarbare, preden jo damo pod žar.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ingverjeve ledenke
Sladoled, piškoti in ingver za slastno vroče ali hladno popoldne
Telečje zarebrnice z zeliščno skorjico
Vaniljevi rogljički
So vam všeč vaniljevi rogljički, ki se kar stopijo v ustih? Zdaj jih lahko pripravite tudi sami.
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        