
Tortelini s špinačo in slanino
Tortelini s špinačo in slanino

Sestavine
- 250 g špinačnih tortelinov z albuminsko skuto (rikoto)
- 2 rezini mesnate slanine
- 30 g zdrobljenih orehov
- 1 žlica naribanega parmezana
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g špinačnih listov
- 2 žlici navadne ali albuminske skute
- lupinica ½ limone
- poper
- parmezan in oljčno olje, ko postrežemo (po želji)

7 receptov španske kulinarike, ki vedno navdušijo
Španska kuhinja je znana po živahnih okusih, preprostih sestavinah in bogati tradiciji skupnega obedovanja.

Hitre malice, ki jih lahko odnesete v službo
September je čas za nove začetke - začnimo pri zdravih malicah za v službo.

Pripravite te jedi s koruzo, preden bo prepozno
Ob koncu poletja nas pridelana koruza še zadnjič vabi s sladkim okusom. Za vas smo izbrali nekaj okusnih in malo drugačnih receptov.
Sestavine
- 250 g špinačnih tortelinov z albuminsko skuto (rikoto)
- 2 rezini mesnate slanine
- 30 g zdrobljenih orehov
- 1 žlica naribanega parmezana
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g špinačnih listov
- 2 žlici navadne ali albuminske skute
- lupinica ½ limone
- poper
- parmezan in oljčno olje, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Žar ali ponev z rebrastim dnom segrejemo. Torteline skuhamo v vreli slani vodi po navodilih iz embalaže. Medtem na žaru ali ponvici popečemo slanino, da porjavi in postane hrustljava po robovih. Ko je skoraj popečena, v ponev stresemo še orehe in rahlo prepražimo tudi te. Slanino natrgamo na trakove.
V večji skledi zmešamo limonovo lupino, parmezan in olje. Mešanico začinimo s poprom, nato pa v skledo stresemo še torteline, jim dodamo špinačne liste, slanino in orehe. Dobro premešamo in v skledo nadrobimo še skuto. Jed nežno premešamo, in če je potrebno, še malo solimo, nato posujemo s parmezanom, prelijemo z malo oljčnega olja in postrežemo.
Nasvet
Na podoben način lahko pripravimo tudi hladno testeninsko solato, le da testenine prej ohladimo in polivki primešamo še sok ene limone.