© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tortelini s špinačo in slanino

Tortelini s špinačo in slanino

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
tortellini with ricotta spinach and bacon

Sestavine

  • 250 g špinačnih tortelinov z albuminsko skuto (rikoto)
  • 2 rezini mesnate slanine
  • 30 g zdrobljenih orehov
  • 1 žlica naribanega parmezana
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 100 g špinačnih listov
  • 2 žlici navadne ali albuminske skute
  • lupinica ½ limone
  • poper
  • parmezan in oljčno olje, ko postrežemo (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 250 g špinačnih tortelinov z albuminsko skuto (rikoto)
  • 2 rezini mesnate slanine
  • 30 g zdrobljenih orehov
  • 1 žlica naribanega parmezana
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 100 g špinačnih listov
  • 2 žlici navadne ali albuminske skute
  • lupinica ½ limone
  • poper
  • parmezan in oljčno olje, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Žar ali ponev z rebrastim dnom segrejemo. Torteline skuhamo v vreli slani vodi po navodilih iz embalaže. Medtem na žaru ali ponvici popečemo slanino, da porjavi in postane hrustljava po robovih. Ko je skoraj popečena, v ponev stresemo še orehe in rahlo prepražimo tudi te. Slanino natrgamo na trakove.

2

V večji skledi zmešamo limonovo lupino, parmezan in olje. Mešanico začinimo s poprom, nato pa v skledo stresemo še torteline, jim dodamo špinačne liste, slanino in orehe. Dobro premešamo in v skledo nadrobimo še skuto. Jed nežno premešamo, in če je potrebno, še malo solimo, nato posujemo s parmezanom, prelijemo z malo oljčnega olja in postrežemo.

Nasvet

Na podoben način lahko pripravimo tudi hladno testeninsko solato, le da testenine prej ohladimo in polivki primešamo še sok ene limone.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.