Kaj boste skuhali danes?
Torta iz panetona z maskarponejevo kremo
Torta iz panetona z maskarponejevo kremo
Sestavine
- 500-gramski paneton s kandiranim sadjem (lahko čokoladna različica)
- 500 g maskarponeja
- jedilne srebrne kroglice za okras (po želji)
sirup
- lupina 1 pomaranče
- 2 žlici sladkorja
- sok 2 pomaranč
- 1 žlica pomarančnega likerja (npr. grand marnier)
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 500-gramski paneton s kandiranim sadjem (lahko čokoladna različica)
- 500 g maskarponeja
- jedilne srebrne kroglice za okras (po želji)
sirup
- lupina 1 pomaranče
- 2 žlici sladkorja
- sok 2 pomaranč
- 1 žlica pomarančnega likerja (npr. grand marnier)
Postopek
Najprej pripravimo sirup. Vse sestavine počasi segrevamo, dokler se sladkor ne raztopi, nato kuhamo kako minuto, da se sirup zgosti. Pustimo, da se ohladi.
Medtem panetonu odrežemo zaobljeni vrh (s katerim se lahko posladkamo posebej!). Panetone z nazobčanim nožem za kruh vodoravno razrežemo na 4 plasti. Temeljito razmešamo maskarpone, nastrgano pomarančno lupino in sladkor.
Sestavimo torto. Vsak oblat pokapamo z malce pomarančnega sirupa in premažemo z 2 žlicama maskarponejeve kreme. Sestavljeno sladico premažemo s preostalo kremo in naredimo valovito površino; najlaže bo šlo s paletnim nožem. Po želji potresemo s srebrnimi kroglicami in takoj postrežemo. Torta lahko 2 uri počaka v hladilniku; v tem primeru jo potresemo s kroglicami, tik preden jo postavimo na mizo.