© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Torta iz panetona z maskarponejevo kremo

Torta iz panetona z maskarponejevo kremo

Čas priprave /
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
torta iz panetona z maskarponejevo kremo

Sestavine

  • 500-gramski paneton s kandiranim sadjem (lahko čokoladna različica)
  • 500 g maskarponeja
  • jedilne srebrne kroglice za okras (po želji)

sirup

  • lupina 1 pomaranče
  • 2 žlici sladkorja
  • sok 2 pomaranč
  • 1 žlica pomarančnega likerja (npr. grand marnier)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 500-gramski paneton s kandiranim sadjem (lahko čokoladna različica)
  • 500 g maskarponeja
  • jedilne srebrne kroglice za okras (po želji)

sirup

  • lupina 1 pomaranče
  • 2 žlici sladkorja
  • sok 2 pomaranč
  • 1 žlica pomarančnega likerja (npr. grand marnier)

Postopek

1

Najprej pripravimo sirup. Vse sestavine počasi segrevamo, dokler se sladkor ne raztopi, nato kuhamo kako minuto, da se sirup zgosti. Pustimo, da se ohladi.

2

Medtem panetonu odrežemo zaobljeni vrh (s katerim se lahko posladkamo posebej!). Panetone z nazobčanim nožem za kruh vodoravno razrežemo na 4 plasti. Temeljito razmešamo maskarpone, nastrgano pomarančno lupino in sladkor.

3

Sestavimo torto. Vsak oblat pokapamo z malce pomarančnega sirupa in premažemo z 2 žlicama maskarponejeve kreme. Sestavljeno sladico premažemo s preostalo kremo in naredimo valovito površino; najlaže bo šlo s paletnim nožem. Po želji potresemo s srebrnimi kroglicami in takoj postrežemo. Torta lahko 2 uri počaka v hladilniku; v tem primeru jo potresemo s kroglicami, tik preden jo postavimo na mizo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.