
Pečena buča z zelenjavo, mocarelo in solato iz rukole
Buča hokaido je resnično vsestranska ...
Pečena buča z zelenjavo, mocarelo in solato iz rukole
Buča hokaido je resnično vsestranska ...

Sestavine
- 1 manjša buča (npr. hokaido)
- 3 žličke oljčnega olja
- 1 žlička suhega čilija
- 1 rdeča čebula
- 2 rdeči papriki
- 50 g rukole
- sok ½ limone
- 120 g mocarele
- 4 žlice svežega pesta
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 manjša buča (npr. hokaido)
- 3 žličke oljčnega olja
- 1 žlička suhega čilija
- 1 rdeča čebula
- 2 rdeči papriki
- 50 g rukole
- sok ½ limone
- 120 g mocarele
- 4 žlice svežega pesta
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Bučo razpolovimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na 2 cm debele rezine. Na rezine narežemo tudi čebulo, papriko pa očistimo semen in jo narežemo na poljubne kose.
Bučne rezine razporedimo po večjem plitvem pekaču, jih pokapamo z 2 žličkama olja, posujemo s čilijem, soljo in poprom ter pečemo 15 minut.
Pekač nato vzamemo iz pečice, bučne rezine obrnemo in jih obložimo s čebulo in papriko. Pekač damo nazaj v pečico in pečemo še 25 minut, da se vsa zelenjava zmehča in se zlato rjavo obarva.
Rukolo operemo in jo damo v skledo. Prelijemo jo s preostalo žličko olja, limonovim sokom in rahlo popramo. Razdelimo jo na postrežne krožnike in dodamo še bučne rezine s pečeno zelenjavo. Obložimo s koščki mocarele, prelijemo s pestom in še toplo postrežemo.