
Kaj boste skuhali danes?
Topla cvetačna solata
Topla cvetačna solata

Sestavine
- 1 cvetača
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 rdeča čebula
- 3 žlice šerijevega kisa
- 1,5 žlice medu
- 3 žlice rozin
- šopek kopra
- 3 žlice praženih mandljevih lističev
- 50 g mladih solatnih listov (špinača, motovilec, rukola ...)
- sol
- poper

Diši po Pomurju: zlato zapečeni Stankini langaši
Včasih najboljše jedi ne nastanejo s pomočjo tehtnice, ampak po občutku. Tako kot langaš Stanke Garai – zlato zapečen, mehak in dišeč.

Pozabite na klasično lazanjo, ta različica je noro dobra
Na družbenih omrežjih trenutno navdušuje nova zimska tolažilna jed – enolončnica po navdihu lazanje.

Šest odličnih idej, kako porabiti star kruh
Naši predniki kruha nikoli niso metali stran. Preverite preproste in okusne načine, kako ga porabiti – od zajtrkov do sladic in hrustljavih prigrizkov.
Sestavine
- 1 cvetača
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 rdeča čebula
- 3 žlice šerijevega kisa
- 1,5 žlice medu
- 3 žlice rozin
- šopek kopra
- 3 žlice praženih mandljevih lističev
- 50 g mladih solatnih listov (špinača, motovilec, rukola ...)
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Cvetačo operemo in razdelimo na cvetove. Na pekaču jih začinimo z oljem, soljo, po želji tudi s poprom, in pečemo 15 minut. V pekač dodamo na tanke rezine narezano čebulo in pečemo še 15 do 20 minut.
Medtem pripravimo preliv. Kis zmešamo z medom in rozinami ter po želji začinimo s soljo in poprom.
Še toplo cvetačo in čebulo prestavimo v skledo, primešamo preliv, nasekljan koper, mandlje, solatne lističe in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sarma
V sezoni kislega zelja se sarme vedno priležejo, so pa tudi obvezna spremljava dunajskim filharmonikom na novega leta dan. Pripravite jih vnaprej!