© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Topla cvetačna solata

Topla cvetačna solata

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Topla-cvetacna-solata_PS_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 cvetača
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 3 žlice šerijevega kisa
  • 1,5 žlice medu
  • 3 žlice rozin
  • šopek kopra
  • 3 žlice praženih mandljevih lističev
  • 50 g mladih solatnih listov (špinača, motovilec, rukola ...)
  • sol
  • poper
sladkih5 bozicne-miske - full - 2.jpg

Božične miške, recept

Ocvrte miške se običajno na mizah pojavijo proti koncu zime, a se jih da zlahka obleči v bolj praznična oblačila. Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je moč kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.

Sestavine

  • 1 cvetača
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 3 žlice šerijevega kisa
  • 1,5 žlice medu
  • 3 žlice rozin
  • šopek kopra
  • 3 žlice praženih mandljevih lističev
  • 50 g mladih solatnih listov (špinača, motovilec, rukola ...)
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Cvetačo operemo in razdelimo na cvetove. Na pekaču jih začinimo z oljem, soljo, po želji tudi s poprom, in pečemo 15 minut. V pekač dodamo na tanke rezine narezano čebulo in pečemo še 15 do 20 minut.

2

Medtem pripravimo preliv. Kis zmešamo z medom in rozinami ter po želji začinimo s soljo in poprom.

3

Še toplo cvetačo in čebulo prestavimo v skledo, primešamo preliv, nasekljan koper, mandlje, solatne lističe in ponudimo.

Priljubljeni recepti

Ocvrte kozice po cajunsko

Hrustljave kozice začinjene po cajunsko, da vas bo njihov okus premamil in navdušil. Čar tega recepta je tudi domača cajunska začimbna mešanica.

30 min
Enostavno

Svinjska pečenka v zeliščni skorjici z jabolčno omako

Nedeljska pečenka s pridihom jeseni. Sladica: jabolčna pita, seveda.

2 h
Enostavno

Polenta z gobami

Slastna polenta za glavno jed ali prilogo.

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.