
Topla cvetačna solata
Topla cvetačna solata

Sestavine
- 1 cvetača
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 rdeča čebula
- 3 žlice šerijevega kisa
- 1,5 žlice medu
- 3 žlice rozin
- šopek kopra
- 3 žlice praženih mandljevih lističev
- 50 g mladih solatnih listov (špinača, motovilec, rukola ...)
- sol
- poper

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.

Popolna kopel kar v kuhinji: pripravite bain-marie
Vodna kopel (bain-marie) je ena najstarejših in najbolj zanesljivih kuharskih tehnik. S temi nasveti se boste ob pripravi počutili kot francoski slaščičarji.
Sestavine
- 1 cvetača
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 rdeča čebula
- 3 žlice šerijevega kisa
- 1,5 žlice medu
- 3 žlice rozin
- šopek kopra
- 3 žlice praženih mandljevih lističev
- 50 g mladih solatnih listov (špinača, motovilec, rukola ...)
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Cvetačo operemo in razdelimo na cvetove. Na pekaču jih začinimo z oljem, soljo, po želji tudi s poprom, in pečemo 15 minut. V pekač dodamo na tanke rezine narezano čebulo in pečemo še 15 do 20 minut.
Medtem pripravimo preliv. Kis zmešamo z medom in rozinami ter po želji začinimo s soljo in poprom.
Še toplo cvetačo in čebulo prestavimo v skledo, primešamo preliv, nasekljan koper, mandlje, solatne lističe in ponudimo.