© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Topla cvetačna solata

Topla cvetačna solata

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Topla-cvetacna-solata_PS_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 cvetača
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 3 žlice šerijevega kisa
  • 1,5 žlice medu
  • 3 žlice rozin
  • šopek kopra
  • 3 žlice praženih mandljevih lističev
  • 50 g mladih solatnih listov (špinača, motovilec, rukola ...)
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 1 cvetača
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 3 žlice šerijevega kisa
  • 1,5 žlice medu
  • 3 žlice rozin
  • šopek kopra
  • 3 žlice praženih mandljevih lističev
  • 50 g mladih solatnih listov (špinača, motovilec, rukola ...)
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Cvetačo operemo in razdelimo na cvetove. Na pekaču jih začinimo z oljem, soljo, po želji tudi s poprom, in pečemo 15 minut. V pekač dodamo na tanke rezine narezano čebulo in pečemo še 15 do 20 minut.

2

Medtem pripravimo preliv. Kis zmešamo z medom in rozinami ter po želji začinimo s soljo in poprom.

3

Še toplo cvetačo in čebulo prestavimo v skledo, primešamo preliv, nasekljan koper, mandlje, solatne lističe in ponudimo.

Priljubljeni recepti

Orehove ladjice

Orehova sladica bo pripravljena mimogrede, še hitreje pa je bo zmanjkalo

Enostavno

Hotdog s popečenimi rakci po mehiško

Pri pripravi hotdogov lahko pustimo ustvarjalnosti na plano

Enostavno

Morska lazanja

Kot se za lazanjo spodobi, bo en, dva, tri izginila.

1 h 45 min
Srednje zahtevno

Navihani polnjeni pirhi

Iz rubrike Otroci kuhamo

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.