© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Topla cvetačna solata

Topla cvetačna solata

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Topla-cvetacna-solata_PS_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 cvetača
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 3 žlice šerijevega kisa
  • 1,5 žlice medu
  • 3 žlice rozin
  • šopek kopra
  • 3 žlice praženih mandljevih lističev
  • 50 g mladih solatnih listov (špinača, motovilec, rukola ...)
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 cvetača
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 3 žlice šerijevega kisa
  • 1,5 žlice medu
  • 3 žlice rozin
  • šopek kopra
  • 3 žlice praženih mandljevih lističev
  • 50 g mladih solatnih listov (špinača, motovilec, rukola ...)
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Cvetačo operemo in razdelimo na cvetove. Na pekaču jih začinimo z oljem, soljo, po želji tudi s poprom, in pečemo 15 minut. V pekač dodamo na tanke rezine narezano čebulo in pečemo še 15 do 20 minut.

2

Medtem pripravimo preliv. Kis zmešamo z medom in rozinami ter po želji začinimo s soljo in poprom.

3

Še toplo cvetačo in čebulo prestavimo v skledo, primešamo preliv, nasekljan koper, mandlje, solatne lističe in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.