
Topla čokoladna sladica s pistacijami
Topla čokoladna sladica s pistacijami

Sestavine
- 100 g kakovostne temne čokolade
- 50 g masla
- 1 žlica mletih mandljev
- 2 jajci
- 1 žlica škrobne moke
- 2 žlici sladkorja
- 1 žlica sesekljanih zelenih pistacij
- 6 mehkih čokoladnih bombonov (pralinejev)
- vaniljev sladoled, ko postrežemo

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.
Sestavine
- 100 g kakovostne temne čokolade
- 50 g masla
- 1 žlica mletih mandljev
- 2 jajci
- 1 žlica škrobne moke
- 2 žlici sladkorja
- 1 žlica sesekljanih zelenih pistacij
- 6 mehkih čokoladnih bombonov (pralinejev)
- vaniljev sladoled, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Naribamo 40 g čokolade in jo prihranimo. S polovico zmehčanega masla premažemo notranjost modla s prostornino 4,5 do 5 dl, nato ga še potresemo z naribano čokolado. Odvečno čokolado stresemo ven in model postavimo na pekač.
Rumenjake ločimo od beljakov. V majhni skledici v vodni kopeli stopimo preostalo maslo in čokolado, vključno s tisto, ki smo jo stresli iz modla. Zmes preložimo v večjo skledo in vanjo vtepemo mandlje, rumenjake in škrobno moko. Beljake stepemo v rahel sneg, postopoma dodajamo sladkor in jih stepemo v čvrst sneg. Sneg in sesekljane pistacije nežno vmešamo v čokoladno zmes. Polovico mase naložimo v model, na njo razporedimo čokoladne bombone in jih pokrijemo s preostalo maso. Površino poravnamo in sladico pečemo 20 minut, da naraste in se strdi.
Toplo sladico zvrnemo na krožnik in priložimo dve žlički. Odlično tekne z vaniljevim sladoledom.
Nasvet
Za model lahko uporabimo manjšo ognjevarno posodo ali maso razdelimo v dva manjša modla.