© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Topla čokoladna sladica s pistacijami

Topla čokoladna sladica s pistacijami

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Hot chocolate and pistachio puddingP82-86

Sestavine

  • 100 g kakovostne temne čokolade
  • 50 g masla
  • 1 žlica mletih mandljev
  • 2 jajci
  • 1 žlica škrobne moke
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlica sesekljanih zelenih pistacij
  • 6 mehkih čokoladnih bombonov (pralinejev)
  • vaniljev sladoled, ko postrežemo

Sestavine

  • 100 g kakovostne temne čokolade
  • 50 g masla
  • 1 žlica mletih mandljev
  • 2 jajci
  • 1 žlica škrobne moke
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlica sesekljanih zelenih pistacij
  • 6 mehkih čokoladnih bombonov (pralinejev)
  • vaniljev sladoled, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Naribamo 40 g čokolade in jo prihranimo. S polovico zmehčanega masla premažemo notranjost modla s prostornino 4,5 do 5 dl, nato ga še potresemo z naribano čokolado. Odvečno čokolado stresemo ven in model postavimo na pekač.

2

Rumenjake ločimo od beljakov. V majhni skledici v vodni kopeli stopimo preostalo maslo in čokolado, vključno s tisto, ki smo jo stresli iz modla. Zmes preložimo v večjo skledo in vanjo vtepemo mandlje, rumenjake in škrobno moko. Beljake stepemo v rahel sneg, postopoma dodajamo sladkor in jih stepemo v čvrst sneg. Sneg in sesekljane pistacije nežno vmešamo v čokoladno zmes. Polovico mase naložimo v model, na njo razporedimo čokoladne bombone in jih pokrijemo s preostalo maso. Površino poravnamo in sladico pečemo 20 minut, da naraste in se strdi.

3

Toplo sladico zvrnemo na krožnik in priložimo dve žlički. Odlično tekne z vaniljevim sladoledom.

Nasvet

Za model lahko uporabimo manjšo ognjevarno posodo ali maso razdelimo v dva manjša modla.

Priljubljeni recepti

Vroča čokolada

Vroča čokolada je pravi odgovor na vsako vprašanje

15 min
Enostavno

Dušeno rdeče zelje z brusnicami

Kombinacija sladkega in kislega poskrbi za najboljše rdeče zelje daleč naokoli!

40 min
Enostavno

Topli sendviči z grojerjem, pršutom in žajbljem

Mmm, pršut in žajbelj sta klasična kombinacija, ki nikoli ne razočara.

10 min
Enostavno

Vroči narastki s kokosom in malinami

Klasična kombinacija okusov - tokrat v narastkih z marmelado in svežimi malinami

1 h 15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.