
Topla čokoladna sladica s pistacijami
Topla čokoladna sladica s pistacijami

Sestavine
- 100 g kakovostne temne čokolade
- 50 g masla
- 1 žlica mletih mandljev
- 2 jajci
- 1 žlica škrobne moke
- 2 žlici sladkorja
- 1 žlica sesekljanih zelenih pistacij
- 6 mehkih čokoladnih bombonov (pralinejev)
- vaniljev sladoled, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 100 g kakovostne temne čokolade
- 50 g masla
- 1 žlica mletih mandljev
- 2 jajci
- 1 žlica škrobne moke
- 2 žlici sladkorja
- 1 žlica sesekljanih zelenih pistacij
- 6 mehkih čokoladnih bombonov (pralinejev)
- vaniljev sladoled, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Naribamo 40 g čokolade in jo prihranimo. S polovico zmehčanega masla premažemo notranjost modla s prostornino 4,5 do 5 dl, nato ga še potresemo z naribano čokolado. Odvečno čokolado stresemo ven in model postavimo na pekač.
Rumenjake ločimo od beljakov. V majhni skledici v vodni kopeli stopimo preostalo maslo in čokolado, vključno s tisto, ki smo jo stresli iz modla. Zmes preložimo v večjo skledo in vanjo vtepemo mandlje, rumenjake in škrobno moko. Beljake stepemo v rahel sneg, postopoma dodajamo sladkor in jih stepemo v čvrst sneg. Sneg in sesekljane pistacije nežno vmešamo v čokoladno zmes. Polovico mase naložimo v model, na njo razporedimo čokoladne bombone in jih pokrijemo s preostalo maso. Površino poravnamo in sladico pečemo 20 minut, da naraste in se strdi.
Toplo sladico zvrnemo na krožnik in priložimo dve žlički. Odlično tekne z vaniljevim sladoledom.
Nasvet
Za model lahko uporabimo manjšo ognjevarno posodo ali maso razdelimo v dva manjša modla.