© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Topla čokoladna sladica s pistacijami

Topla čokoladna sladica s pistacijami

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Hot chocolate and pistachio puddingP82-86

Sestavine

  • 100 g kakovostne temne čokolade
  • 50 g masla
  • 1 žlica mletih mandljev
  • 2 jajci
  • 1 žlica škrobne moke
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlica sesekljanih zelenih pistacij
  • 6 mehkih čokoladnih bombonov (pralinejev)
  • vaniljev sladoled, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 100 g kakovostne temne čokolade
  • 50 g masla
  • 1 žlica mletih mandljev
  • 2 jajci
  • 1 žlica škrobne moke
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlica sesekljanih zelenih pistacij
  • 6 mehkih čokoladnih bombonov (pralinejev)
  • vaniljev sladoled, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Naribamo 40 g čokolade in jo prihranimo. S polovico zmehčanega masla premažemo notranjost modla s prostornino 4,5 do 5 dl, nato ga še potresemo z naribano čokolado. Odvečno čokolado stresemo ven in model postavimo na pekač.

2

Rumenjake ločimo od beljakov. V majhni skledici v vodni kopeli stopimo preostalo maslo in čokolado, vključno s tisto, ki smo jo stresli iz modla. Zmes preložimo v večjo skledo in vanjo vtepemo mandlje, rumenjake in škrobno moko. Beljake stepemo v rahel sneg, postopoma dodajamo sladkor in jih stepemo v čvrst sneg. Sneg in sesekljane pistacije nežno vmešamo v čokoladno zmes. Polovico mase naložimo v model, na njo razporedimo čokoladne bombone in jih pokrijemo s preostalo maso. Površino poravnamo in sladico pečemo 20 minut, da naraste in se strdi.

3

Toplo sladico zvrnemo na krožnik in priložimo dve žlički. Odlično tekne z vaniljevim sladoledom.

Nasvet

Za model lahko uporabimo manjšo ognjevarno posodo ali maso razdelimo v dva manjša modla.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.