© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tartufi s 70 % čokolado

Tartufi s 70 % čokolado

Čas priprave 40 min + hlajenje + čakanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 60–70 tartufov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
tartufi s 70- cokolado

Sestavine

  • 450 g 70 % čokolade v koščkih
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 500 g 70 % čokolade za obliv
  • kakav v prahu 22/24*
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 450 g 70 % čokolade v koščkih
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 500 g 70 % čokolade za obliv
  • kakav v prahu 22/24*

Postopek

1

Smetano zavremo, z njo prelijemo čokolado in mešamo, da dobimo gladko zmes. Počakamo, da se ohladi do približno 30 °C, vzamemo brizgalno vrečko ali čajno žličko in oblikujemo majhne kupčke, težke približno en dekagram. Pustimo jih stati približno 3 ure, nato z dlanmi oblikujemo kroglice, ki naj bi spominjale na tartufe. Pomočimo jih v stopljeno čokolado in takoj povaljamo v kakavu.

Nasvet

* Oznaka 22/24 pomeni, da je vsebnost maščobe v kakavu v prahu med 22 in 24 odstotki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.