© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jelenova pečenka z bučo in sečuansko soljo

Malce drugačna jesenska pojedina

Jelenova pečenka z bučo in sečuansko soljo

Malce drugačna jesenska pojedina

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Jelenova pečenka z bučo in sečuansko soljo

Sestavine

  • 1 manjša buča
  • 3 podolgovate šalotke
  • 600 g jelenove ledvene pečenke brez kosti
  • 8 žajbljevih listov
  • 0,6 dl javorovega sirupa
  • 40 g masla
  • sol
  • kanec olja

sečuanska sol

  • 10 zrn sečuanskega popra
  • 1 žlica grobe morske soli
  • 1 žlička sesekljanega rožmarina
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 manjša buča
  • 3 podolgovate šalotke
  • 600 g jelenove ledvene pečenke brez kosti
  • 8 žajbljevih listov
  • 0,6 dl javorovega sirupa
  • 40 g masla
  • sol
  • kanec olja

sečuanska sol

  • 10 zrn sečuanskega popra
  • 1 žlica grobe morske soli
  • 1 žlička sesekljanega rožmarina

Postopek

1

Bučo olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na krhlje. Šalotko olupimo in po dolgem prerežemo. Mesu obrežemo maščobo in kite.

2

Pečico segrejemo na 190 °C. Bučne krhlje, žajbljeve liste, javorov sirup in šalotko damo v pekač ter dobro zmešamo z rokami, da je vse obdano s sirupom. Dodamo polovico masla in posolimo, nato pečemo 45 minut ali toliko časa, da je buča mehka.

3

Ko je buča v pečici, segrejemo ponev, dodamo kanec olja in preostalo maslo. Ko se začne peniti, v ponev položimo meso in ga kar se da na hitro popečemo. Odstavimo z ognja in prihranimo.

4

Ko je buča mehka, nanjo položimo meso, pekač vrnemo v pečico in pečemo še 15 do 20 minut.

5

Medtem v možnarju zdrobimo sečuanski poper, sol in rožmarin, da dobimo začimbno sol. Ko je meso pečeno, pekač vzamemo iz pečice in pustimo počivati 10 minut. Med počivanjem meso premažemo z ostanki maščobe v ponvi in obilno posujemo z začimbno soljo. Meso narežemo na rezine ter postrežemo z bučo in šalotko.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.