
Kaj boste skuhali danes?
Jelenova pečenka z bučo in sečuansko soljo
Malce drugačna jesenska pojedina
Jelenova pečenka z bučo in sečuansko soljo
Malce drugačna jesenska pojedina

Sestavine
- 1 manjša buča
- 3 podolgovate šalotke
- 600 g jelenove ledvene pečenke brez kosti
- 8 žajbljevih listov
- 0,6 dl javorovega sirupa
- 40 g masla
- sol
- kanec olja
sečuanska sol
- 10 zrn sečuanskega popra
- 1 žlica grobe morske soli
- 1 žlička sesekljanega rožmarina

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 1 manjša buča
- 3 podolgovate šalotke
- 600 g jelenove ledvene pečenke brez kosti
- 8 žajbljevih listov
- 0,6 dl javorovega sirupa
- 40 g masla
- sol
- kanec olja
sečuanska sol
- 10 zrn sečuanskega popra
- 1 žlica grobe morske soli
- 1 žlička sesekljanega rožmarina
Postopek
Bučo olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na krhlje. Šalotko olupimo in po dolgem prerežemo. Mesu obrežemo maščobo in kite.
Pečico segrejemo na 190 °C. Bučne krhlje, žajbljeve liste, javorov sirup in šalotko damo v pekač ter dobro zmešamo z rokami, da je vse obdano s sirupom. Dodamo polovico masla in posolimo, nato pečemo 45 minut ali toliko časa, da je buča mehka.
Ko je buča v pečici, segrejemo ponev, dodamo kanec olja in preostalo maslo. Ko se začne peniti, v ponev položimo meso in ga kar se da na hitro popečemo. Odstavimo z ognja in prihranimo.
Ko je buča mehka, nanjo položimo meso, pekač vrnemo v pečico in pečemo še 15 do 20 minut.
Medtem v možnarju zdrobimo sečuanski poper, sol in rožmarin, da dobimo začimbno sol. Ko je meso pečeno, pekač vzamemo iz pečice in pustimo počivati 10 minut. Med počivanjem meso premažemo z ostanki maščobe v ponvi in obilno posujemo z začimbno soljo. Meso narežemo na rezine ter postrežemo z bučo in šalotko.
Priljubljeni recepti
Pečenice s samostansko mešanico
Pečenice nikakor ne smejo manjkati na mizi pravega mesoljuba.
Dušena govedina z rdečo čebulo in gobami
Bogata enolončnica nariše nasmeh na ustnice – tudi na turoben zimski dan.