© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kitajska hrustljava svinjina

Kitajska hrustljava svinjina

Čas priprave 2 h + mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kitajska-hrustljava-svinjina_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1,3 kg svinjske potrebušine s kožo, brez kosti (tanjši del)
  • 2 žlički kitajske mešanice 5 začimb
  • 2 žlički morske soli
  • riž in zelenjava za prilogo

omaka

  • 4 žlice sojine omake
  • 1 majhen kos svežega ingverja
  • 1 žlica tajske sladke čilijeve omake
  • 1 mlada čebulica
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1,3 kg svinjske potrebušine s kožo, brez kosti (tanjši del)
  • 2 žlički kitajske mešanice 5 začimb
  • 2 žlički morske soli
  • riž in zelenjava za prilogo

omaka

  • 4 žlice sojine omake
  • 1 majhen kos svežega ingverja
  • 1 žlica tajske sladke čilijeve omake
  • 1 mlada čebulica

Postopek

1

Svinjino natremo s kitajsko začimbno mešanico in soljo in jo nepokrito postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri, še bolje pa čez noč.

2

Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo, svinjino pa postavimo na rešetko nad pekačem. Stran s kožo mora biti zgoraj. Pečemo jo 10 minut, nato temperaturo v pečici znižamo na 180 °C in pečemo še uro in pol. Preverimo, če je koža hrustljava, in če ni, temperaturo zvišamo na 220 °C in pečemo še pol ure. Meso preložimo na desko in ga pred postrežbo pustimo počivati vsaj 10 minut.

3

Ingver olupimo in naribamo, mlado čebulico nasekljamo. Vse sestavine za omako zmešamo z dvema žlicama vode. Svinjino narežemo na majhne koščke in jo postrežemo z omako, kuhanim rižem in na pari kuhano zelenjavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.