Kaj boste skuhali danes?
Kitajska hrustljava svinjina
Kitajska hrustljava svinjina
Sestavine
- 1,3 kg svinjske potrebušine s kožo, brez kosti (tanjši del)
- 2 žlički kitajske mešanice 5 začimb
- 2 žlički morske soli
- riž in zelenjava za prilogo
omaka
- 4 žlice sojine omake
- 1 majhen kos svežega ingverja
- 1 žlica tajske sladke čilijeve omake
- 1 mlada čebulica
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1,3 kg svinjske potrebušine s kožo, brez kosti (tanjši del)
- 2 žlički kitajske mešanice 5 začimb
- 2 žlički morske soli
- riž in zelenjava za prilogo
omaka
- 4 žlice sojine omake
- 1 majhen kos svežega ingverja
- 1 žlica tajske sladke čilijeve omake
- 1 mlada čebulica
Postopek
Svinjino natremo s kitajsko začimbno mešanico in soljo in jo nepokrito postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri, še bolje pa čez noč.
Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo, svinjino pa postavimo na rešetko nad pekačem. Stran s kožo mora biti zgoraj. Pečemo jo 10 minut, nato temperaturo v pečici znižamo na 180 °C in pečemo še uro in pol. Preverimo, če je koža hrustljava, in če ni, temperaturo zvišamo na 220 °C in pečemo še pol ure. Meso preložimo na desko in ga pred postrežbo pustimo počivati vsaj 10 minut.
Ingver olupimo in naribamo, mlado čebulico nasekljamo. Vse sestavine za omako zmešamo z dvema žlicama vode. Svinjino narežemo na majhne koščke in jo postrežemo z omako, kuhanim rižem in na pari kuhano zelenjavo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pikantna mediteranska juha
Slastna juha polna mediteranskih dobrot s špageti
Čokoladna torta iz palačink
Špinačni njoki s skuto
Špinača vsebuje toliko dobrega, da je na naših krožnikih ni nikoli preveč. Uživajte v njej!