Kaj boste skuhali danes?
Kitajska hrustljava svinjina
Kitajska hrustljava svinjina
Sestavine
- 1,3 kg svinjske potrebušine s kožo, brez kosti (tanjši del)
- 2 žlički kitajske mešanice 5 začimb
- 2 žlički morske soli
- riž in zelenjava za prilogo
omaka
- 4 žlice sojine omake
- 1 majhen kos svežega ingverja
- 1 žlica tajske sladke čilijeve omake
- 1 mlada čebulica
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 1,3 kg svinjske potrebušine s kožo, brez kosti (tanjši del)
- 2 žlički kitajske mešanice 5 začimb
- 2 žlički morske soli
- riž in zelenjava za prilogo
omaka
- 4 žlice sojine omake
- 1 majhen kos svežega ingverja
- 1 žlica tajske sladke čilijeve omake
- 1 mlada čebulica
Postopek
Svinjino natremo s kitajsko začimbno mešanico in soljo in jo nepokrito postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri, še bolje pa čez noč.
Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo, svinjino pa postavimo na rešetko nad pekačem. Stran s kožo mora biti zgoraj. Pečemo jo 10 minut, nato temperaturo v pečici znižamo na 180 °C in pečemo še uro in pol. Preverimo, če je koža hrustljava, in če ni, temperaturo zvišamo na 220 °C in pečemo še pol ure. Meso preložimo na desko in ga pred postrežbo pustimo počivati vsaj 10 minut.
Ingver olupimo in naribamo, mlado čebulico nasekljamo. Vse sestavine za omako zmešamo z dvema žlicama vode. Svinjino narežemo na majhne koščke in jo postrežemo z omako, kuhanim rižem in na pari kuhano zelenjavo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pikanten piščanec s pomarančami in granatnim jabolkom
Pomaranča in granatno jabolko naredita piščanca še bolj svežega in okusnejšega!
Ocvrte kozice po cajunsko
Hrustljave kozice začinjene po cajunsko, da vas bo njihov okus premamil in navdušil. Čar tega recepta je tudi domača cajunska začimbna mešanica.