
Kaj boste skuhali danes?
Mesna omaka iz pečice s česnovo štručko
Omaka iz mletega mesa in česnova štručka - njam!
Mesna omaka iz pečice s česnovo štručko
Omaka iz mletega mesa in česnova štručka - njam!

Sestavine
- 500 g mešanega mletega mesa
- 2 čebuli
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlički mlete kumine
- 1–2 žlički blagega čilija v prahu
- 1 pločevinka (400 g) nasekljanega paradižnika (pelatov)
- 6 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 1 česnova štručka

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 500 g mešanega mletega mesa
- 2 čebuli
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlički mlete kumine
- 1–2 žlički blagega čilija v prahu
- 1 pločevinka (400 g) nasekljanega paradižnika (pelatov)
- 6 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 1 česnova štručka
Postopek
Čebulo olupimo in grobo narežemo. Damo jo v sekljalnik in drobno sesekljamo. Če sekljalnika nimamo, jo kar naribamo. V ponev damo meso in ga nekaj minut pražimo, da porjavi. Stresemo ga v skledo. V ponev damo olje in na olju 2 do 3 minute pražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo začimbe in pražimo še kakšno minuto. Nato dodamo meso, paradižnik in juho ter zavremo. Solimo in popramo, nato ogenj zmanjšamo in jed kuhljamo približno 20 minut.
Pečico segrejemo na 200 °C. Mesno omako razporedimo v pekač in po vrhu zložimo na rezine narezano česnovo štručko. Pečemo 12 minut, da česnove rezine postanejo hrustljave.
Nasvet
Jed lahko pripravimo tudi tako, da namesto zgoraj napisanih začimb omaki dodamo 4 žlice omake za žar in 400 g rdečega fižola ter nadaljujemo po opisanem receptu. Omako lahko postrežemo na prerezanih kajzericah ali kruhkih za burgerje in posujemo z malo sira.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zvitki rostbifa s skuto in beluši
Ko boste pripravili zvitke rostbifa, si boste želeli, da jih ne bi nikoli zmanjkalo.
Jabolčni hren
Poprasti lignji na žaru
Dobri lignji, sol in poper, 2 minuti na žaru – je kaj lažjega?