Kaj boste skuhali danes?
Mesna omaka iz pečice s česnovo štručko
Omaka iz mletega mesa in česnova štručka - njam!
Mesna omaka iz pečice s česnovo štručko
Omaka iz mletega mesa in česnova štručka - njam!
Sestavine
- 500 g mešanega mletega mesa
- 2 čebuli
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlički mlete kumine
- 1–2 žlički blagega čilija v prahu
- 1 pločevinka (400 g) nasekljanega paradižnika (pelatov)
- 6 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 1 česnova štručka
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba nanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: najboljši recept za slovensko klasiko, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
- 500 g mešanega mletega mesa
- 2 čebuli
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlički mlete kumine
- 1–2 žlički blagega čilija v prahu
- 1 pločevinka (400 g) nasekljanega paradižnika (pelatov)
- 6 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 1 česnova štručka
Postopek
Čebulo olupimo in grobo narežemo. Damo jo v sekljalnik in drobno sesekljamo. Če sekljalnika nimamo, jo kar naribamo. V ponev damo meso in ga nekaj minut pražimo, da porjavi. Stresemo ga v skledo. V ponev damo olje in na olju 2 do 3 minute pražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo začimbe in pražimo še kakšno minuto. Nato dodamo meso, paradižnik in juho ter zavremo. Solimo in popramo, nato ogenj zmanjšamo in jed kuhljamo približno 20 minut.
Pečico segrejemo na 200 °C. Mesno omako razporedimo v pekač in po vrhu zložimo na rezine narezano česnovo štručko. Pečemo 12 minut, da česnove rezine postanejo hrustljave.
Nasvet
Jed lahko pripravimo tudi tako, da namesto zgoraj napisanih začimb omaki dodamo 4 žlice omake za žar in 400 g rdečega fižola ter nadaljujemo po opisanem receptu. Omako lahko postrežemo na prerezanih kajzericah ali kruhkih za burgerje in posujemo z malo sira.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Presna cvetačna solata s korenjem
Zakaj bi morale biti solate dolgočasne, če so lahko zanimive in zelo okusne?
Solata z bulgurjem, popečenim sirom in lubenico
Čudovito kontrastnih barv in okusov je prava vegi poslastica!
Makove kocke iz kvašenega testa
Teh makovih kock bo zmanjkalo kot bi mignil!