© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mini pite z marmelado

Mini pite z marmelado

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 mini pit
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zajeta slika

Sestavine

  • 250 g moke
  • 125 g ohlajenega masla
  • ščep soli
  • srednje veliko jajce
  • semena 1 vaniljevega stroka (po želji)
  • 100 g najljubše marmelade
  • moka za delovno površino
  • maslo za pekač
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 250 g moke
  • 125 g ohlajenega masla
  • ščep soli
  • srednje veliko jajce
  • semena 1 vaniljevega stroka (po želji)
  • 100 g najljubše marmelade
  • moka za delovno površino
  • maslo za pekač

Postopek

1

Moko, na kocke narezano maslo in sol damo v skledo ter zmanemo s konicami prstov (ali pa zmešamo v multipraktiku). Ko mešanica na videz in otip spominja na sveže drobtine, z jedilnim nožem vmešamo jajce in semena, ki smo jih postrgali iz vaniljevega stroka. Dodamo 1 žlico mrzle vode, nato testo zgnetemo z rokami – a pazimo, da ne gnetemo preveč. Če se testo noče sprijeti, dodamo še 1 žlico vode, več pa je raje ne dodamo. Testo zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v hladilnik za 30 minut.

2

Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač z 12 vdolbinami za mini pite namažemo z maslom (lahko uporabimo tudi posamezne mini modelčke za pite). Delovno površino poprašimo z moko. Ohlajeno testo odvijemo in razvaljamo približno 3 mm debelo, nato iz njega izrežemo kroge, ki so 1 cm večji od vdolbin pekača. Vsako podlago za pito nadevamo z 1 do 2 žličkama izbrane marmelade, iz preostalega testa pa izrežemo srčke ter z njimi pokrijemo marmelado.

3

Pekač postavimo v  pečico za 15 do 18 minut, da nadev malce zabrbota. Pustimo, da se nekaj minut ohlajajo v pekaču, potem pa jih previdno prenesemo na kuhinjsko mrežico in pustimo, da se do konca ohladijo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.