
Super rjavčki
Super rjavčki

Sestavine
- 100 g zmehčanega masla
- 175 g sladkorja
- 2 veliki jajci
- 75 g moke
- 50 g kakava v prahu
- 1 žlička pecilnega praška
- 3 žlice mleka
- 4 žlice mešanih belih in mlečnih čokoladnih kapljic
- 100 g mlečne čokolade
- 75 g polnomastnega kremnega sira

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 100 g zmehčanega masla
- 175 g sladkorja
- 2 veliki jajci
- 75 g moke
- 50 g kakava v prahu
- 1 žlička pecilnega praška
- 3 žlice mleka
- 4 žlice mešanih belih in mlečnih čokoladnih kapljic
- 100 g mlečne čokolade
- 75 g polnomastnega kremnega sira
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Kvadratni 20-centimetrski pekač obložimo s papirjem za peko. Z električnim mešalnikom stepemo maslo in sladkor, nato postopoma dodamo stepeni jajci. Na maso presejemo moko, kakav in pecilni prašek ter dodamo mleko. Vse skupaj dobro zmešamo in na koncu vmešamo še čokoladne kapljice. Maso damo v pekač in jo po vrhu zravnamo.
Sladico pečemo 30 minut ali tako dolgo, da se vrh utrdi, nato jo popolnoma ohladimo. Za premaz stopimo mlečno čokolado, jo malo ohladimo in vanjo vmešamo sir. Ohlajen kolač premažemo in ga narežemo na majhne kvadratke ter postrežemo.
Nasvet
Če čokoladnih kapljic nimamo, jih lahko nadomestimo z drobno nasekljano čokolado.