© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Super rjavčki

Super rjavčki

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 16–20 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Goodfood april 11 weekend/ kids cook

Sestavine

  • 100 g zmehčanega masla
  • 175 g sladkorja
  • 2 veliki jajci
  • 75 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 3 žlice mleka
  • 4 žlice mešanih belih in mlečnih čokoladnih kapljic
  • 100 g mlečne čokolade
  • 75 g polnomastnega kremnega sira
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 100 g zmehčanega masla
  • 175 g sladkorja
  • 2 veliki jajci
  • 75 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 3 žlice mleka
  • 4 žlice mešanih belih in mlečnih čokoladnih kapljic
  • 100 g mlečne čokolade
  • 75 g polnomastnega kremnega sira

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Kvadratni 20-centimetrski pekač obložimo s papirjem za peko. Z električnim mešalnikom stepemo maslo in sladkor, nato postopoma dodamo stepeni jajci. Na maso presejemo moko, kakav in pecilni prašek ter dodamo mleko. Vse skupaj dobro zmešamo in na koncu vmešamo še čokoladne kapljice. Maso damo v pekač in jo po vrhu zravnamo.

2

Sladico pečemo 30 minut ali tako dolgo, da se vrh utrdi, nato jo popolnoma ohladimo. Za premaz stopimo mlečno čokolado, jo malo ohladimo in vanjo vmešamo sir. Ohlajen kolač premažemo in ga narežemo na majhne kvadratke ter postrežemo.

Nasvet

Če čokoladnih kapljic nimamo, jih lahko nadomestimo z drobno nasekljano čokolado.

Priljubljeni recepti

Kolač s suhim sadjem

Kakor nalašč za čajanko

1 h 15 min
Enostavno

Umazani martini

Hm, le kako je ta koktajl umazan?

5 min
Enostavno

Jagodni kolač s cimetom

1 h 30 min
Enostavno

Ohrovtova juha s kruhovimi kockami

Ohrovt je odličen za zelenjavno juho.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.