© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Somov file s šparglji, kaprami in olivami

Somov file s šparglji, kaprami in olivami

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Waller mit Spargel, Kapern und Oliven

Sestavine

  • 700 g somovega fileja s kožo
  • sol
  • poper
  • oljčno olje
  • 12 špargljev
  • 1 žlica masla
  • 1 žlica kaper (vloženih v sol)
  • 3 žlice črnih oliv
  • sok 1 limone
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 700 g somovega fileja s kožo
  • sol
  • poper
  • oljčno olje
  • 12 špargljev
  • 1 žlica masla
  • 1 žlica kaper (vloženih v sol)
  • 3 žlice črnih oliv
  • sok 1 limone

Postopek

1

Ribji file cizeliramo. Kožo zarežemo v razmakih pol centimetra, vendar ne globoko v meso. Nato file razrežemo na 4 cm široke kose in jih na kožni strani začinimo s soljo in poprom. V ponvi segrejemo malo oljčnega olja. Ribje kose pečemo s kožno stranjo obrnjene navzdol, dokler ne opazimo, da je površina mesa dobila steklast videz. Za nadaljnjo peko temperaturo znižamo, ponev pa pokrijemo.

2

Spodnje konce špargljev olupimo in stebla dvakrat poševno prečno prerežemo. V ponvi segrejemo maslo, koščke špargljev hitro popečemo, dodamo kapre in olive ter dušimo približno 5 minut; začinimo z limonovim sokom, soljo in poprom.

3

Pečene rezine somovega fileja serviramo na krožnike, jih obložimo s šparglji, kaprami in olivami, pokapamo s sokom, ki je nastal pri dušenju špargljev in zelenjave, ter ponudimo.

Priljubljeni recepti

Kolač s suhim sadjem

Kakor nalašč za čajanko

1 h 15 min
Enostavno

Umazani martini

Hm, le kako je ta koktajl umazan?

5 min
Enostavno

Jagodni kolač s cimetom

1 h 30 min
Enostavno

Ohrovtova juha s kruhovimi kockami

Ohrovt je odličen za zelenjavno juho.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.