
Somov file s šparglji, kaprami in olivami
Somov file s šparglji, kaprami in olivami

Sestavine
- 700 g somovega fileja s kožo
- sol
- poper
- oljčno olje
- 12 špargljev
- 1 žlica masla
- 1 žlica kaper (vloženih v sol)
- 3 žlice črnih oliv
- sok 1 limone

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 700 g somovega fileja s kožo
- sol
- poper
- oljčno olje
- 12 špargljev
- 1 žlica masla
- 1 žlica kaper (vloženih v sol)
- 3 žlice črnih oliv
- sok 1 limone
Postopek
Ribji file cizeliramo. Kožo zarežemo v razmakih pol centimetra, vendar ne globoko v meso. Nato file razrežemo na 4 cm široke kose in jih na kožni strani začinimo s soljo in poprom. V ponvi segrejemo malo oljčnega olja. Ribje kose pečemo s kožno stranjo obrnjene navzdol, dokler ne opazimo, da je površina mesa dobila steklast videz. Za nadaljnjo peko temperaturo znižamo, ponev pa pokrijemo.
Spodnje konce špargljev olupimo in stebla dvakrat poševno prečno prerežemo. V ponvi segrejemo maslo, koščke špargljev hitro popečemo, dodamo kapre in olive ter dušimo približno 5 minut; začinimo z limonovim sokom, soljo in poprom.
Pečene rezine somovega fileja serviramo na krožnike, jih obložimo s šparglji, kaprami in olivami, pokapamo s sokom, ki je nastal pri dušenju špargljev in zelenjave, ter ponudimo.