Kaj boste skuhali danes?
Srnino stegno in zdrobovi štruklji s skuto
Kosilo, polno pestrih okusov, bo pripravljeno mimogrede
Srnino stegno in zdrobovi štruklji s skuto
Kosilo, polno pestrih okusov, bo pripravljeno mimogrede
Sestavine
zdrobovi štruklji
- 500 g skute
- 180 g pšeničnega zdroba
- 80 g masla sobne temperature
- 4 jajca
- ½ čajne žličke soli
srnino stegno
- 500 g srninega stegna
- 1 manjša čebula
- 1 korenje
- 2 stroka česna
- 20 g gomoljne zelene
- 30 g korenine peteršilja
- 4 žlice sončničnega olja
- lovorov list
- 4 brinove jagode
- 1,2 dl rdečega vina
- sol in poper
- brusnična marmelada, ko postrežemo
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
zdrobovi štruklji
- 500 g skute
- 180 g pšeničnega zdroba
- 80 g masla sobne temperature
- 4 jajca
- ½ čajne žličke soli
srnino stegno
- 500 g srninega stegna
- 1 manjša čebula
- 1 korenje
- 2 stroka česna
- 20 g gomoljne zelene
- 30 g korenine peteršilja
- 4 žlice sončničnega olja
- lovorov list
- 4 brinove jagode
- 1,2 dl rdečega vina
- sol in poper
- brusnična marmelada, ko postrežemo
Postopek
V večji posodi penasto vmešamo jajca in solimo. Dodamo dobro pretlačeno skuto in maslo ter zmešamo. Počasi vmešavamo pšenični zdrob, da dobimo srednje gosto maso, ki jo stresemo na mokro in ožeto kuhinjsko krpo ter oblikujemo v štrukelj. Zavijemo v kuhinjsko krpo in na koncih zavežemo. Kuhamo v slanem kropu 25 minut.
Srnino meso natremo s soljo in poprom ter premažemo z oljem. V ponvi močno segrejemo olje in meso na hitro popečemo, kot nam je všeč – manj pečeno (medium-rare) ali srednje pečeno (medium). Po peki meso pustimo počivati 5 minut.
Vso zelenjavo olupimo, drobno naribamo in premešamo. Čebulo in česen olupimo in ločeno drobno nasekljamo. Na olju prepražimo čebulo. Ko zarumeni, dodamo česen in pražimo toliko časa, da zadiši. Dodamo zelenjavo, brinove jagode, lovorov list in sol. Pražimo toliko časa, da vsa zelenjava ovene, nato zalijemo z rdečim vinom in kuhamo še 10 minut. Omako zmiksamo s paličnim mešalnikom in jo precedimo skozi gosto cedilo. Začinimo po okusu.
Meso narežemo na rezine in postrežemo z omako ter zdrobovimi štruklji, ki smo jih narezali na 2 cm debele rezine.