© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Krepka zelenjavna juha s tortelini

Krepka zelenjavna juha s tortelini

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
JUHA S TORTELINI

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 korenčka
  • 1 velika čebula
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
  • 200 g zamrznjenega graha
  • 250 g svežih tortelinov, polnjenih s špinačo in rikoto
  • sol in poper
  • pest bazilike (po želji)
  • nariban parmezan za posip
martinovo vino.jpg

Ko praznuje vino

Vino je pomemben del naše kulture, zato ga tudi praznujemo in spoštujemo. Prvi praznik je zagotovo trgatev, takoj za njo pa je martinovo.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 korenčka
  • 1 velika čebula
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
  • 200 g zamrznjenega graha
  • 250 g svežih tortelinov, polnjenih s špinačo in rikoto
  • sol in poper
  • pest bazilike (po želji)
  • nariban parmezan za posip

Postopek

1

V večji kozici segrejemo olje. Nanj stresemo na kockice narezan korenček in drobno sesekljano čebulo ter pražimo 5 minut, da se zelenjava začne mehčati. Dodamo paradižnik in zelenjavno jušno osnovo in kuhljamo 10 minut, nato dodamo grah in kuhamo še 5 minut. Solimo in popramo.

2

Ko je zelenjava kuhana, v juho dodamo torteline. Zavremo in kuhljamo 2 minuti, da se tortelini skuhajo. Po želji vmešamo še narezano baziliko. Juho razdelimo v globoke krožnike in pred postrežbo posujemo s parmezanom. Postrežemo s popečenim česnovim kruhom.

Priljubljeni recepti

Čokoladni makroni

Čeprav ta recept zahteva malo več spretnosti, je ves trud poplačan v trenutku, ko ugriznemo v majhen, a popoln čokoladni makron.

45 min
Srednje zahtevno

Jota

Poznavalci pravijo, da je jota s kislo repo edina prava. Če želite, pa jo lahko pripravite tudi s kislim zeljem.

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.