
Kaj boste skuhali danes?
Špinačna rulada s kremnim sirom in sušenimi paradižniki
Špinačna rulada s kremnim sirom in sušenimi paradižniki

Sestavine
- 400 g špinače
- 5 velikih jajc
- 200 g pretlačene skute
- 3 žlice moke
- ¼ žličke pecilnega praška
- 150 g kremnega sira s česnom in zelišči
- drobno nariban parmezan za posip
- 10–12 na soncu sušenih paradižnikov
- sol
- poper

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 400 g špinače
- 5 velikih jajc
- 200 g pretlačene skute
- 3 žlice moke
- ¼ žličke pecilnega praška
- 150 g kremnega sira s česnom in zelišči
- drobno nariban parmezan za posip
- 10–12 na soncu sušenih paradižnikov
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Nizek pekač obložimo s papirjem za peko. Rumenjake ločimo od beljakov. Špinačo operemo, odcedimo, jo stresemo v veliko ponev ali kozico, pokrijemo s pokrovko in segrevamo, da uplahne. Ko se nekoliko ohladi, jo ožmemo in iz nje iztisnemo čim več tekočine. Damo jo v mešalnik, dodamo rumenjake, žlico skute, moko, zmešano s pecilnim praškom, ter solimo in popramo. Poženemo strojček, da se sestavine fino sesekljajo in dobro premešajo.
Beljake stepemo v čvrst sneg in vmešamo v špinačno zmes, nato maso enakomerno razmažemo po pekaču. Pečemo 12 do 15 minut, da je masa čvrsta na otip.
Medtem preostalo skuto vmešamo v kremni sir in dobro stepemo. Sušene paradižnike narežemo na koščke. Kos papirja za peko položimo na delovno površino in ga posujemo z malo parmezana.
Špinačno testo za rulado zvrnemo na papir, posut s parmezanom, in odluščimo papir, na katerem se je peklo. Testo premažemo s sirno mešanico in povrh posujemo koščke sušenega paradižnika. S pomočjo papirja za peko rulado zvijemo, nato jo narežemo in takoj postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Skutni cmoki s kostanjem in suhimi slivami
Jagnječje zarebrnice z rožmarinom in solato iz jajčevca in leče
Omamna jagnječja pečenka v vseh odtenkih vijoličaste …