© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špinačna rulada s kremnim sirom in sušenimi paradižniki

Špinačna rulada s kremnim sirom in sušenimi paradižniki

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
OLI_0507_Eat In 7.tif

Sestavine

  • 400 g špinače
  • 5 velikih jajc
  • 200 g pretlačene skute
  • 3 žlice moke
  • ¼ žličke pecilnega praška
  • 150 g kremnega sira s česnom in zelišči
  • drobno nariban parmezan za posip
  • 10–12 na soncu sušenih paradižnikov
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g špinače
  • 5 velikih jajc
  • 200 g pretlačene skute
  • 3 žlice moke
  • ¼ žličke pecilnega praška
  • 150 g kremnega sira s česnom in zelišči
  • drobno nariban parmezan za posip
  • 10–12 na soncu sušenih paradižnikov
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. Nizek pekač obložimo s papirjem za peko. Rumenjake ločimo od beljakov. Špinačo operemo, odcedimo, jo stresemo v veliko ponev ali kozico, pokrijemo s pokrovko in segrevamo, da uplahne. Ko se nekoliko ohladi, jo ožmemo in iz nje iztisnemo čim več tekočine. Damo jo v mešalnik, dodamo rumenjake, žlico skute, moko, zmešano s pecilnim praškom, ter solimo in popramo. Poženemo strojček, da se sestavine fino sesekljajo in dobro premešajo.

2

Beljake stepemo v čvrst sneg in vmešamo v špinačno zmes, nato maso enakomerno razmažemo po pekaču. Pečemo 12 do 15 minut, da je masa čvrsta na otip.

3

Medtem preostalo skuto vmešamo v kremni sir in dobro stepemo. Sušene paradižnike narežemo na koščke. Kos papirja za peko položimo na delovno površino in ga posujemo z malo parmezana.

4

Špinačno testo za rulado zvrnemo na papir, posut s parmezanom, in odluščimo papir, na katerem se je peklo. Testo premažemo s sirno mešanico in povrh posujemo koščke sušenega paradižnika. S pomočjo papirja za peko rulado zvijemo, nato jo narežemo in takoj postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.