
Opečeni kruhki s špinačo, rozinami in pinjolami
Opečeni kruhki s špinačo, rozinami in pinjolami
Čas priprave
15 min
Zahtevnost
Enostavno
Količina
za 6 oseb

Sestavine
- 200 g špinače
- 2 stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici šerijevega kisa (ali belega vinskega kisa)
- 1 žlica medu
- 3 žlice drobnih belih rozin
- 2 žlici pinjol

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 200 g špinače
- 2 stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici šerijevega kisa (ali belega vinskega kisa)
- 1 žlica medu
- 3 žlice drobnih belih rozin
- 2 žlici pinjol
Postopek
1
Oba stroka česna stremo ali drobno nasekljamo. Špinačo poparimo, jo ožamemo in začinimo s česnom, oljčnim oljem, kisom in medom. Primešamo še rozine in pinjole ter špinačo postrežemo na majhnih kosih opečenega kruha.