
Opečeni kruhki s špinačo, rozinami in pinjolami
Opečeni kruhki s špinačo, rozinami in pinjolami

Sestavine
- 200 g špinače
- 2 stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici šerijevega kisa (ali belega vinskega kisa)
- 1 žlica medu
- 3 žlice drobnih belih rozin
- 2 žlici pinjol

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.

Mira Semič: Lahko smo ponosni na slovensko hrano in vina
Izjemna ženska, uživačka po srcu in duši ter vrhunska sommelierka.3., najvišje stopnje.
Sestavine
- 200 g špinače
- 2 stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici šerijevega kisa (ali belega vinskega kisa)
- 1 žlica medu
- 3 žlice drobnih belih rozin
- 2 žlici pinjol
Postopek
Oba stroka česna stremo ali drobno nasekljamo. Špinačo poparimo, jo ožamemo in začinimo s česnom, oljčnim oljem, kisom in medom. Primešamo še rozine in pinjole ter špinačo postrežemo na majhnih kosih opečenega kruha.