
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!

Sestavine
- 180 g linguinov ali špagetov
- 50 g lešnikov brez kožic
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna
- majhen šopek svežega origana
- lupina 1 limone
- 1 dl sladke smetane
- 30 g parmezana
- sol in črni poper

Kuhinja revnih ima še kako bogate okuse
Cucina povera, ki se prevaja kot "kuhinja revnih", se nanaša na tradicionalne kuharske tehnike in recepte, ki izvirajo iz italijanskega podeželskega prebivalstva.

Kulinarični pobeg v Trst: načrtujte z nami
Preverite, kaj bi si ob kulinaričnem obisku Trsta privoščili mi in s katerimi recepti si lahko krajšate čas do naslednjega obiska tega krasnega obmorskega mesta.

Preprosto, zdravo in hitro pripravljeno morsko kosilo
Če bi bili vsi recepti tako preprosti in okusni, kot je naša vahnja s špinačo in sirom, bi ribe brez težav na naše jedilnike uvrstili vsak dan.
Sestavine
- 180 g linguinov ali špagetov
- 50 g lešnikov brez kožic
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna
- majhen šopek svežega origana
- lupina 1 limone
- 1 dl sladke smetane
- 30 g parmezana
- sol in črni poper
Postopek
Špagete v osoljenem kropu kuhamo minuto manj, kot piše v navodilih na zavitku.
Medtem stremo česen in osmukamo origano. Lešnike grobo nasekljamo in jih popražimo v suhi ponvi pri zmerni temperaturi. Ko postanejo zlato rjavi, dodamo olje, česen, origano in tri četrtine limonove lupine. Dobro premešamo in pražimo še približno 30 sekund, nato prilijemo smetano in omako odstavimo z ognja.
Parmezan drobno nastrgamo. Špagete odcedimo, jih takoj stresemo v ponev in dodamo malo vode, v kateri so se kuhali. Vmešamo parmezan, obilno popramo, premešamo in takoj postrežemo; vsako porcijo potresemo še s preostalo limonovo lupino.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Slivovi cmoki
Slivovi cmoki ali slivovi knedli? Krompirjevo testo, sladke slive in maslene drobtine so gotovo ena najboljših poletnih sladic.
Zapečena leča z brusnicami
Leča bo odlična izbira, če gostite vegetarijance ali vegane
Salsa gvakamole
Avokadova pomaka gvakamole se je hitro uvrstila na naš seznam najljubših prilog