© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Špageti z lešniki in origanom

Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!

Špageti z lešniki in origanom

Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spageti-z-lesniki

Sestavine

  • 180 g linguinov ali špagetov
  • 50 g lešnikov brez kožic
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • majhen šopek svežega origana
  • lupina 1 limone
  • 1 dl sladke smetane
  • 30 g parmezana
  • sol in črni poper

Sestavine

  • 180 g linguinov ali špagetov
  • 50 g lešnikov brez kožic
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • majhen šopek svežega origana
  • lupina 1 limone
  • 1 dl sladke smetane
  • 30 g parmezana
  • sol in črni poper

Postopek

1

Špagete v osoljenem kropu kuhamo minuto manj, kot piše v navodilih na zavitku.

2

Medtem stremo česen in osmukamo origano. Lešnike grobo nasekljamo in jih popražimo v suhi ponvi pri zmerni temperaturi. Ko postanejo zlato rjavi, dodamo olje, česen, origano in tri četrtine limonove lupine. Dobro premešamo in pražimo še približno 30 sekund, nato prilijemo smetano in omako odstavimo z ognja.

3

Parmezan drobno nastrgamo. Špagete odcedimo, jih takoj stresemo v ponev in dodamo malo vode, v kateri so se kuhali. Vmešamo parmezan, obilno popramo, premešamo in takoj postrežemo; vsako porcijo potresemo še s preostalo limonovo lupino.

Priljubljeni recepti

Marmelada iz rabarbare in jagod

Sladke jagode in kiselkasta rabarbara se odlično ujamejo v osvežilni poletni marmeladi. Če jo naredite z želirnim sladkorjem Wiener Zucker, je uspeh zagotovljen.

Enostavno

Bučni kolački z rozinami

Slastni kolački, za katere vam ne bodo verjeli, da se notri skriva buča!

40 min
Enostavno

Piščančja tagina z limonami, olivami in granatnim jabolkom

Tagina (tudi tažin ali tadžin) je maroška lončena posoda s stožčastim pokrovom. Če posode nimamo, uporabimo litoželezno kozico s pokrovko.

1 h 40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.