
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!

Sestavine
- 180 g linguinov ali špagetov
- 50 g lešnikov brez kožic
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna
- majhen šopek svežega origana
- lupina 1 limone
- 1 dl sladke smetane
- 30 g parmezana
- sol in črni poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 180 g linguinov ali špagetov
- 50 g lešnikov brez kožic
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna
- majhen šopek svežega origana
- lupina 1 limone
- 1 dl sladke smetane
- 30 g parmezana
- sol in črni poper
Postopek
Špagete v osoljenem kropu kuhamo minuto manj, kot piše v navodilih na zavitku.
Medtem stremo česen in osmukamo origano. Lešnike grobo nasekljamo in jih popražimo v suhi ponvi pri zmerni temperaturi. Ko postanejo zlato rjavi, dodamo olje, česen, origano in tri četrtine limonove lupine. Dobro premešamo in pražimo še približno 30 sekund, nato prilijemo smetano in omako odstavimo z ognja.
Parmezan drobno nastrgamo. Špagete odcedimo, jih takoj stresemo v ponev in dodamo malo vode, v kateri so se kuhali. Vmešamo parmezan, obilno popramo, premešamo in takoj postrežemo; vsako porcijo potresemo še s preostalo limonovo lupino.