Kaj boste skuhali danes?
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!
Sestavine
- 180 g linguinov ali špagetov
- 50 g lešnikov brez kožic
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna
- majhen šopek svežega origana
- lupina 1 limone
- 1 dl sladke smetane
- 30 g parmezana
- sol in črni poper
Žganci, kot so jih delali nekoč
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Pripravite prekmursko gibanico po pravem domačem receptu
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Sestavine
- 180 g linguinov ali špagetov
- 50 g lešnikov brez kožic
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna
- majhen šopek svežega origana
- lupina 1 limone
- 1 dl sladke smetane
- 30 g parmezana
- sol in črni poper
Postopek
Špagete v osoljenem kropu kuhamo minuto manj, kot piše v navodilih na zavitku.
Medtem stremo česen in osmukamo origano. Lešnike grobo nasekljamo in jih popražimo v suhi ponvi pri zmerni temperaturi. Ko postanejo zlato rjavi, dodamo olje, česen, origano in tri četrtine limonove lupine. Dobro premešamo in pražimo še približno 30 sekund, nato prilijemo smetano in omako odstavimo z ognja.
Parmezan drobno nastrgamo. Špagete odcedimo, jih takoj stresemo v ponev in dodamo malo vode, v kateri so se kuhali. Vmešamo parmezan, obilno popramo, premešamo in takoj postrežemo; vsako porcijo potresemo še s preostalo limonovo lupino.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pita s šampinjoni in mlado špinačo
Vegetarijanska klasika, ki bo navdušila vse!
Svedrčki z jajčevci, pinjolami in rozinami po sicilijansko
Sicilijanci obožujejo jajčevce na vse načine. Poskusite jih v tej slastni pašti!
Piščančji zvitki s korenjem in avokadom
Hitra in hranljiva malica, tudi za na izlet
Hrustljave ribje pogačice
Odlična večerja za otroke ali prigrizek ob večernem druženju s prijatelji