
Špageti z lečnim ragujem
Bolonjska omaka po vegetarijansko
Špageti z lečnim ragujem
Bolonjska omaka po vegetarijansko

Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 korenčki
- 3 stebla zelene
- 3 stroki česna
- 500 g suhe rdeče leče
- 800 g sesekljanega paradižnika
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 2 žlički suhega origana
- 2 žlički suhega timijana
- 3 lovorovi listi
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 500 g špagetov
- sol
- poper
- parmezan za posip

Prikličite poletje s kozarcem domače sangrije
Ko si zaželimo, da bi poletje trajalo vsaj še malo dlje, dvignemo kozarec sangrije in si privoščimo trenutek brezskrbnosti. Olé!

Pomežik jeseni: orehove rezine z jabolčnim nadev
Tole je sladek pomežik jeseni. Le kdo se ne bi veselil ... slastnih orehovih rezin z jabolki namreč.

Poenostavite si teden z meal prepom
Če vam pripravljanje hrane in razmišljanje o tem kaj bi sploh jedli vsak dan, predstavlja prevelik stres, je meal prep odlična rešitev za vas. Pokukajte in si preberite nekaj idej in trikov za popoln meal prep.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 korenčki
- 3 stebla zelene
- 3 stroki česna
- 500 g suhe rdeče leče
- 800 g sesekljanega paradižnika
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 2 žlički suhega origana
- 2 žlički suhega timijana
- 3 lovorovi listi
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 500 g špagetov
- sol
- poper
- parmezan za posip
Postopek
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Korenček ostrgamo in narežemo na drobne kocke. Tudi stebelno zeleno narežemo na drobne kocke. Česen olupimo in stremo.
Na segretem oljčnem olju počasi 15 do 20 minut pražimo čebulo, korenček, zeleno in česen, da se zelenjava zmehča. Dodamo lečo, sesekljan paradižnik, paradižnikovo mezgo, dišavnice in zelenjavno jušno osnovo. Zavremo in kuhljamo 40 do 45 minut, da se leča zmehča. Dodamo malo vode, če je treba. Solimo in popramo.
Špagete skuhamo v veliki količini osoljene vrele vode, da so al dente. Odcedimo jih in postrežemo z lečnim ragujem in naribanim parmezanom.
Nasvet
Lečni ragu lahko hranimo v hladilniku do 3 dni. Lahko ga tudi zamrznemo in v zamrzovalniku hranimo največ 3 mesece. Odtajamo ga na sobni temperaturi in pred postrežbo nežno pogrejemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bučni njoki z žajbljem
Segedin golaž
Po vseh dobrotah in težkih jedeh med prazniki bo segedin oziroma segedinski golaž še kako prijal.
Jušna zelenjava, sušena v pečici
Pripraviti si ozimnico z zelenjavo, s katero lahko izpopolnite ostale jedi.