
Špageti z lečnim ragujem
Bolonjska omaka po vegetarijansko
Špageti z lečnim ragujem
Bolonjska omaka po vegetarijansko

Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 korenčki
- 3 stebla zelene
- 3 stroki česna
- 500 g suhe rdeče leče
- 800 g sesekljanega paradižnika
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 2 žlički suhega origana
- 2 žlički suhega timijana
- 3 lovorovi listi
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 500 g špagetov
- sol
- poper
- parmezan za posip

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 korenčki
- 3 stebla zelene
- 3 stroki česna
- 500 g suhe rdeče leče
- 800 g sesekljanega paradižnika
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 2 žlički suhega origana
- 2 žlički suhega timijana
- 3 lovorovi listi
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 500 g špagetov
- sol
- poper
- parmezan za posip
Postopek
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Korenček ostrgamo in narežemo na drobne kocke. Tudi stebelno zeleno narežemo na drobne kocke. Česen olupimo in stremo.
Na segretem oljčnem olju počasi 15 do 20 minut pražimo čebulo, korenček, zeleno in česen, da se zelenjava zmehča. Dodamo lečo, sesekljan paradižnik, paradižnikovo mezgo, dišavnice in zelenjavno jušno osnovo. Zavremo in kuhljamo 40 do 45 minut, da se leča zmehča. Dodamo malo vode, če je treba. Solimo in popramo.
Špagete skuhamo v veliki količini osoljene vrele vode, da so al dente. Odcedimo jih in postrežemo z lečnim ragujem in naribanim parmezanom.
Nasvet
Lečni ragu lahko hranimo v hladilniku do 3 dni. Lahko ga tudi zamrznemo in v zamrzovalniku hranimo največ 3 mesece. Odtajamo ga na sobni temperaturi in pred postrežbo nežno pogrejemo.