
Špageti z lečnim ragujem
Bolonjska omaka po vegetarijansko
Špageti z lečnim ragujem
Bolonjska omaka po vegetarijansko

Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 korenčki
- 3 stebla zelene
- 3 stroki česna
- 500 g suhe rdeče leče
- 800 g sesekljanega paradižnika
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 2 žlički suhega origana
- 2 žlički suhega timijana
- 3 lovorovi listi
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 500 g špagetov
- sol
- poper
- parmezan za posip

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 korenčki
- 3 stebla zelene
- 3 stroki česna
- 500 g suhe rdeče leče
- 800 g sesekljanega paradižnika
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 2 žlički suhega origana
- 2 žlički suhega timijana
- 3 lovorovi listi
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 500 g špagetov
- sol
- poper
- parmezan za posip
Postopek
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Korenček ostrgamo in narežemo na drobne kocke. Tudi stebelno zeleno narežemo na drobne kocke. Česen olupimo in stremo.
Na segretem oljčnem olju počasi 15 do 20 minut pražimo čebulo, korenček, zeleno in česen, da se zelenjava zmehča. Dodamo lečo, sesekljan paradižnik, paradižnikovo mezgo, dišavnice in zelenjavno jušno osnovo. Zavremo in kuhljamo 40 do 45 minut, da se leča zmehča. Dodamo malo vode, če je treba. Solimo in popramo.
Špagete skuhamo v veliki količini osoljene vrele vode, da so al dente. Odcedimo jih in postrežemo z lečnim ragujem in naribanim parmezanom.
Nasvet
Lečni ragu lahko hranimo v hladilniku do 3 dni. Lahko ga tudi zamrznemo in v zamrzovalniku hranimo največ 3 mesece. Odtajamo ga na sobni temperaturi in pred postrežbo nežno pogrejemo.