© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Solata z nadzemno kolerabo, fižolom in govedino

Solata z nadzemno kolerabo, fižolom in govedino

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 4 nadzemne kolerabe (približno 1 kg)
  • ena rdeča čebula
  • 2 žlici nasekljanega kopra
  • 200 g kuhanega rdečega fižola
  • 2 goveja steaka (400 g)
  • sol
  • mleti poper
  • olje

Preliv

  • 100 g navadnega jogurta
  • 1 zvrhana žlica majoneze
  • 1 žlica gorčice
  • 1 žlica limonovega soka
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • mleti poper

Sestavine

  • 4 nadzemne kolerabe (približno 1 kg)
  • ena rdeča čebula
  • 2 žlici nasekljanega kopra
  • 200 g kuhanega rdečega fižola
  • 2 goveja steaka (400 g)
  • sol
  • mleti poper
  • olje

Preliv

  • 100 g navadnega jogurta
  • 1 zvrhana žlica majoneze
  • 1 žlica gorčice
  • 1 žlica limonovega soka
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • mleti poper

Postopek

1

Kolerabo in čebulo olupimo, kolerabo narežemo na tanke trakove, čebulo pa na rezine. Oboje damo v skledo, dodamo koper in splaknjen fižol ter premešamo. Solato shranimo v hladilniku.

2

Goveja steaka solimo in popramo ter na vročem olju pečemo 2 do 4 minute na vsaki strani, odvisno od debeline steakov in od tega, kako dobro pečeno meso želimo. Meso preložimo na krožnik in pustimo, da nekaj časa počiva, nato ga narežemo na rezine.

3

Pripravimo preliv. Jogurt zmešamo z majonezo, gorčico, limonovim sokom, oljčnim oljem in strtim česnom. Preliv solimo in popramo.

4

Solato razdelimo po skodelicah in dodamo narezano govedino. Pokapamo s prelivom in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Kokosovi kolački

Kokosovi kolački so preprosta in hitra slaščica, primerna za k popoldanski kavi

40 min
Enostavno

Lepljiva svinjska rebrca na žaru

Klasika ameriškega žara

4 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.