Kaj boste skuhali danes?
Solata z nadzemno kolerabo, fižolom in govedino
Solata z nadzemno kolerabo, fižolom in govedino
Sestavine
- 4 nadzemne kolerabe (približno 1 kg)
- ena rdeča čebula
- 2 žlici nasekljanega kopra
- 200 g kuhanega rdečega fižola
- 2 goveja steaka (400 g)
- sol
- mleti poper
- olje
Preliv
- 100 g navadnega jogurta
- 1 zvrhana žlica majoneze
- 1 žlica gorčice
- 1 žlica limonovega soka
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna
- mleti poper
Te cheescake za praznična druženja lahko pripravite vnaprej
Za sezono prazničnih druženj smo pripravili šopek receptov za čudovite cheesecake, ki jih lahko pripravimo vnaprej in brez kompliciranja.
Kruh, ki bo na vrata privabil še sosede
Kako lepo je, ko na hladen dan zadiši po sveže pečenem kruhu. Zaradi buče in zimskih začimb pa bo ta kruh tako aromatičen, da se bodo na vratih hitro oglasili še sosedi.
Kakijeva marmelada: tako dobra, da jo boste jedli kar z žličko
Imamo recept za odlično kakijevo marmelado, v kateri boste uživali vso zimo. Uporabite jo za palačinke, pite, preproste biskvite, cheesecake in panakoto.
Sestavine
- 4 nadzemne kolerabe (približno 1 kg)
- ena rdeča čebula
- 2 žlici nasekljanega kopra
- 200 g kuhanega rdečega fižola
- 2 goveja steaka (400 g)
- sol
- mleti poper
- olje
Preliv
- 100 g navadnega jogurta
- 1 zvrhana žlica majoneze
- 1 žlica gorčice
- 1 žlica limonovega soka
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna
- mleti poper
Postopek
Kolerabo in čebulo olupimo, kolerabo narežemo na tanke trakove, čebulo pa na rezine. Oboje damo v skledo, dodamo koper in splaknjen fižol ter premešamo. Solato shranimo v hladilniku.
Goveja steaka solimo in popramo ter na vročem olju pečemo 2 do 4 minute na vsaki strani, odvisno od debeline steakov in od tega, kako dobro pečeno meso želimo. Meso preložimo na krožnik in pustimo, da nekaj časa počiva, nato ga narežemo na rezine.
Pripravimo preliv. Jogurt zmešamo z majonezo, gorčico, limonovim sokom, oljčnim oljem in strtim česnom. Preliv solimo in popramo.
Solato razdelimo po skodelicah in dodamo narezano govedino. Pokapamo s prelivom in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Goveja krača izpod peke
Goveja krača, pripravljena v saču, se bo v ustih kar topila. Preverjeno!
Sardele v parmezanovi skorjici z omako iz svežega paradižnika
Način kako pripraviti hrustljave sardele.