Kaj boste skuhali danes?
Solata z nadzemno kolerabo, fižolom in govedino
Solata z nadzemno kolerabo, fižolom in govedino
Sestavine
- 4 nadzemne kolerabe (približno 1 kg)
- ena rdeča čebula
- 2 žlici nasekljanega kopra
- 200 g kuhanega rdečega fižola
- 2 goveja steaka (400 g)
- sol
- mleti poper
- olje
Preliv
- 100 g navadnega jogurta
- 1 zvrhana žlica majoneze
- 1 žlica gorčice
- 1 žlica limonovega soka
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna
- mleti poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 4 nadzemne kolerabe (približno 1 kg)
- ena rdeča čebula
- 2 žlici nasekljanega kopra
- 200 g kuhanega rdečega fižola
- 2 goveja steaka (400 g)
- sol
- mleti poper
- olje
Preliv
- 100 g navadnega jogurta
- 1 zvrhana žlica majoneze
- 1 žlica gorčice
- 1 žlica limonovega soka
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna
- mleti poper
Postopek
Kolerabo in čebulo olupimo, kolerabo narežemo na tanke trakove, čebulo pa na rezine. Oboje damo v skledo, dodamo koper in splaknjen fižol ter premešamo. Solato shranimo v hladilniku.
Goveja steaka solimo in popramo ter na vročem olju pečemo 2 do 4 minute na vsaki strani, odvisno od debeline steakov in od tega, kako dobro pečeno meso želimo. Meso preložimo na krožnik in pustimo, da nekaj časa počiva, nato ga narežemo na rezine.
Pripravimo preliv. Jogurt zmešamo z majonezo, gorčico, limonovim sokom, oljčnim oljem in strtim česnom. Preliv solimo in popramo.
Solato razdelimo po skodelicah in dodamo narezano govedino. Pokapamo s prelivom in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Grška jagnjetina na žaru
Leča z dimljenim tofujem
Leča in tofu - beljakovinska bomba, ki bo navdušila vegetarijance in druge zdrave jedce