
Jesenska solata s kostanjem, peso in pršutom
Solata z jesenskimi dobrotami
Jesenska solata s kostanjem, peso in pršutom
Solata z jesenskimi dobrotami

Sestavine
- 3 rezine hrustljavega kruha
- 3–4 žlice oljčnega olja
- 70 g motovilca
- 180 g olupljenega kuhanega kostanja
- 200 g olupljene kuhane pese (naj ne bo vložena v kisu)
- 4–6 rezin pršuta
- 1 jabolko
preliv
- 1 manjša rdeča čebula
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 2 žlički dijonske gorčice
- 4 žlice orehovega olja
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 3 rezine hrustljavega kruha
- 3–4 žlice oljčnega olja
- 70 g motovilca
- 180 g olupljenega kuhanega kostanja
- 200 g olupljene kuhane pese (naj ne bo vložena v kisu)
- 4–6 rezin pršuta
- 1 jabolko
preliv
- 1 manjša rdeča čebula
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 2 žlički dijonske gorčice
- 4 žlice orehovega olja
- sol
- poper
Postopek
Kruh narežemo na manjše kocke, kostanj pa na manjše kose. Peso narežemo na kocke, rezine pršuta razpolovimo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine.
Pečico segrejemo na 200 °C. Po pekaču v eni plasti razporedimo kocke kruha, jih prelijemo z oljem, solimo in popramo. Pečemo 12 do 15 minut, da kruh porjavi in postane hrustljav. Stresemo ga na krožnik, obložen s kuhinjsko brisačko, in pustimo, da se ohladi.
Pripravimo preliv tako, da v manjši skodeli zmešamo čebulo s kisom in pustimo stati 10 minut. V drugi skodelici zmešamo gorčico z oljem, dodamo še sol in poper ter z metlico stepemo, da nastane emulzija. Vse skupaj vmešamo v skodelo s čebulo in prihranimo.
Motovilec skrbno operemo in ga damo v veliko skledo. Dodamo še kostanj in peso. Ponev z neoprijemljivim dnom segrejemo, dodamo pršut in ga hitro popečemo na obeh straneh, da postane hrustljav. Preden solato postrežemo, na rezine narežemo še jabolko in ga dodamo v skledo skupaj s kruhom. Prilijemo še preliv in solato dobro zmešamo. Razporedimo na 4 do 6 krožnikov ter vsak krožnik obložimo še s po dvema rezinama hrustljavega pršuta.