
Kaj boste skuhali danes?
Losos z gorčico in zelenjava iz pečice s smetanovim hrenom
Kosilo, ki ne zahteva veliko dela, le čakanje da se speče!
Losos z gorčico in zelenjava iz pečice s smetanovim hrenom
Kosilo, ki ne zahteva veliko dela, le čakanje da se speče!

Sestavine
- 4 pastinaki
- 4 majhne surove rdeče pese
- 6 korenčkov
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 fileji lososa s kožo (vsak po 125 g)
- 2 žlici zrnate gorčice
- sol
- poper
smetanov hren
- 2 žlici naribanega hrena
- 1,5 dl kisle smetane
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 1 žlica nasekljanega kopra

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 4 pastinaki
- 4 majhne surove rdeče pese
- 6 korenčkov
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 fileji lososa s kožo (vsak po 125 g)
- 2 žlici zrnate gorčice
- sol
- poper
smetanov hren
- 2 žlici naribanega hrena
- 1,5 dl kisle smetane
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 1 žlica nasekljanega kopra
Postopek
Zelenjavo olupimo. Pastinak in korenje narežemo po dolžni, rdečo peso pa na debele rezine. Pečico segrejemo na 200 °C. Vso zelenjavo zmešamo z oljem, solimo in popramo. Razporedimo jo po dveh pekačih (ali enem večjem) in pečemo 30 minut.
Lososa začinimo in premažemo z gorčico. Deset minut, preden je zelenjava pečena, ga damo na pekač k zelenjavi.
V skledici zmešamo hren, kislo smetano, kis, koper ter malo soli in popra. Lososa postrežemo z zelenjavo in hrenovo omako.
Smetanov hren
Obstajajo številne različice smetanovega hrena. Osnovna je, da sveže naribanemu hrenu (za osnovo lahko vzamemo tudi kisli hren iz kozarčka) dodamo samo kislo smetano in začinimo z belim poprom. S spreminjanjem razmerja med količino kisle smetane in hrena pripravimo omako različne gostote in ostrine.
Za različico s stepeno sladko smetano pa v 2,5 dl rahlo stepene smetane previdno vmešamo 100 g drobno naribanega hrena, ki smo ga zmešali s sokom polovice limone, žličko sladkorja in soljo.
Priljubljeni recepti
Lososovi takosi z limetinim prelivom
Slastni takosi, ki skrivajo v sebi polno svežine.
Piščančja kremna juha
Čokoladni kipnik s temnim pivom in suhimi slivami
Čokolada, temno pivo in suhe slive - odlična kombinacija, kdo bi si mislil!