
Losos z gorčico in zelenjava iz pečice s smetanovim hrenom
Kosilo, ki ne zahteva veliko dela, le čakanje da se speče!
Losos z gorčico in zelenjava iz pečice s smetanovim hrenom
Kosilo, ki ne zahteva veliko dela, le čakanje da se speče!

Sestavine
- 4 pastinaki
- 4 majhne surove rdeče pese
- 6 korenčkov
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 fileji lososa s kožo (vsak po 125 g)
- 2 žlici zrnate gorčice
- sol
- poper
smetanov hren
- 2 žlici naribanega hrena
- 1,5 dl kisle smetane
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 1 žlica nasekljanega kopra

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 pastinaki
- 4 majhne surove rdeče pese
- 6 korenčkov
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 fileji lososa s kožo (vsak po 125 g)
- 2 žlici zrnate gorčice
- sol
- poper
smetanov hren
- 2 žlici naribanega hrena
- 1,5 dl kisle smetane
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 1 žlica nasekljanega kopra
Postopek
Zelenjavo olupimo. Pastinak in korenje narežemo po dolžni, rdečo peso pa na debele rezine. Pečico segrejemo na 200 °C. Vso zelenjavo zmešamo z oljem, solimo in popramo. Razporedimo jo po dveh pekačih (ali enem večjem) in pečemo 30 minut.
Lososa začinimo in premažemo z gorčico. Deset minut, preden je zelenjava pečena, ga damo na pekač k zelenjavi.
V skledici zmešamo hren, kislo smetano, kis, koper ter malo soli in popra. Lososa postrežemo z zelenjavo in hrenovo omako.
Smetanov hren
Obstajajo številne različice smetanovega hrena. Osnovna je, da sveže naribanemu hrenu (za osnovo lahko vzamemo tudi kisli hren iz kozarčka) dodamo samo kislo smetano in začinimo z belim poprom. S spreminjanjem razmerja med količino kisle smetane in hrena pripravimo omako različne gostote in ostrine.
Za različico s stepeno sladko smetano pa v 2,5 dl rahlo stepene smetane previdno vmešamo 100 g drobno naribanega hrena, ki smo ga zmešali s sokom polovice limone, žličko sladkorja in soljo.