
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 2–3 rdeče pese
- 2–3 korenčki
- 300–350 g kislega zelja
- 3–4 krompirji
- 3–4 slane kumarice
- mala pločevinka kuhanega graha
- srednje velika čebula
- oljčno ali sončnično olje
- sol
- poper po želji

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 2–3 rdeče pese
- 2–3 korenčki
- 300–350 g kislega zelja
- 3–4 krompirji
- 3–4 slane kumarice
- mala pločevinka kuhanega graha
- srednje velika čebula
- oljčno ali sončnično olje
- sol
- poper po želji
Postopek
Rdečo peso, krompir in korenje umijemo in neolupljene skuhamo do mehkega. Čebulo olupimo in narežemo na drobne koščke. Tudi kumarice drobno narežemo. Grah odcedimo. Kislo zelje po potrebi (če je zelo kislo) splaknemo pod vodo, ožmemo in narežemo.
Kuhano korenje in krompir olupimo in narežemo na kocke. Kuhano rdečo peso olupimo in na kocke narežemo ločeno od druge zelenjave, da se ta ne bi obarvala.
Vse sestavine zmešamo v veliki skledi. Če solata ni dovolj kisla, dodamo še malo kislega zelja. Solati dodamo olje, po želji tudi sol in poper, in premešamo. Solato lahko postrežemo kot predjed s kosom rženega kruha ali kot prilogo k mesu.
Nasvet
Če v solato dodamo rdečo peso in šele nato olje, bo vsa solata prevzela barvo rdeče pese. Če pa olje najprej dodamo samo rdeči pesi in jo zatem primešamo k preostali začinjeni zelenjavi, solata zažari v različnih barvah.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jesenska čebulna juha z jabolki
Topla čebulna juha z jabolki bo pogrela mrzle jesenske večere.
Kocke iz ovsenih kosmičev s slivami in orehi
Za posladek, zajtrk ali malico – navdušijo tudi otroke!