Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 2–3 rdeče pese
- 2–3 korenčki
- 300–350 g kislega zelja
- 3–4 krompirji
- 3–4 slane kumarice
- mala pločevinka kuhanega graha
- srednje velika čebula
- oljčno ali sončnično olje
- sol
- poper po želji
Ko praznuje vino
Vino je pomemben del naše kulture, zato ga tudi praznujemo in spoštujemo. Prvi praznik je zagotovo trgatev, takoj za njo pa je martinovo.
Kako shraniti kaki, da lepo omedi
Spoznajte, kako pravilno shraniti kaki, da se lepo omehča in razvije svojo značilno, medeno sladkost.
Super ideje za martinovo pojedino v zadnjem hipu
Tudi v zadnjem hipu lahko pripravite pravo martinovo pojedino – okusno, domačo in brez zapletov. Zbrali smo nekaj idej, s katerimi boste navdušili goste.
Sestavine
- 2–3 rdeče pese
- 2–3 korenčki
- 300–350 g kislega zelja
- 3–4 krompirji
- 3–4 slane kumarice
- mala pločevinka kuhanega graha
- srednje velika čebula
- oljčno ali sončnično olje
- sol
- poper po želji
Postopek
Rdečo peso, krompir in korenje umijemo in neolupljene skuhamo do mehkega. Čebulo olupimo in narežemo na drobne koščke. Tudi kumarice drobno narežemo. Grah odcedimo. Kislo zelje po potrebi (če je zelo kislo) splaknemo pod vodo, ožmemo in narežemo.
Kuhano korenje in krompir olupimo in narežemo na kocke. Kuhano rdečo peso olupimo in na kocke narežemo ločeno od druge zelenjave, da se ta ne bi obarvala.
Vse sestavine zmešamo v veliki skledi. Če solata ni dovolj kisla, dodamo še malo kislega zelja. Solati dodamo olje, po želji tudi sol in poper, in premešamo. Solato lahko postrežemo kot predjed s kosom rženega kruha ali kot prilogo k mesu.
Nasvet
Če v solato dodamo rdečo peso in šele nato olje, bo vsa solata prevzela barvo rdeče pese. Če pa olje najprej dodamo samo rdeči pesi in jo zatem primešamo k preostali začinjeni zelenjavi, solata zažari v različnih barvah.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikov gaspačo s stročjim fižolom v tempuri in mariniranimi koriandrovimi semeni
Slastna poletna juha, ki osveži in poživi