
Sestavine
- 500 g osmukanega ribeza
- 70 g krušnih drobtin
- 200 g kristalnega sladkorja
- 6 jajc
- 150 g mletih lešnikov
- 1 žlica kakava v prahu
- maslo za model
- sladkor v prahu za posip

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 500 g osmukanega ribeza
- 70 g krušnih drobtin
- 200 g kristalnega sladkorja
- 6 jajc
- 150 g mletih lešnikov
- 1 žlica kakava v prahu
- maslo za model
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Ribez pomešamo z drobtinami in pustimo stati približno pol ure. Kristalni sladkor in rumenjake penasto umešamo, nato vmešamo mlete lešnike in kakav. Rumenjakovi zmesi dodamo ribez in rahlo premešamo.
Beljake stepemo v trd sneg in ga previdno vmešamo v ribezovo maso. Sadno testo napolnimo v namaščen tortni model premera 26 cm in pečemo v prej ogreti pečici pri 170 °C približno eno uro.
Sočen ribezov kolač vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi. Potem ga razrežemo na primerne kose, potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.