Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 500 g osmukanega ribeza
- 70 g krušnih drobtin
- 200 g kristalnega sladkorja
- 6 jajc
- 150 g mletih lešnikov
- 1 žlica kakava v prahu
- maslo za model
- sladkor v prahu za posip
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 500 g osmukanega ribeza
- 70 g krušnih drobtin
- 200 g kristalnega sladkorja
- 6 jajc
- 150 g mletih lešnikov
- 1 žlica kakava v prahu
- maslo za model
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Ribez pomešamo z drobtinami in pustimo stati približno pol ure. Kristalni sladkor in rumenjake penasto umešamo, nato vmešamo mlete lešnike in kakav. Rumenjakovi zmesi dodamo ribez in rahlo premešamo.
Beljake stepemo v trd sneg in ga previdno vmešamo v ribezovo maso. Sadno testo napolnimo v namaščen tortni model premera 26 cm in pečemo v prej ogreti pečici pri 170 °C približno eno uro.
Sočen ribezov kolač vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi. Potem ga razrežemo na primerne kose, potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.