© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Lubenični sladoled na palčki

Sveža ohladitev, ki nikoli ne bo razočarala. Njam!

Lubenični sladoled na palčki

Sveža ohladitev, ki nikoli ne bo razočarala. Njam!

Čas priprave 15 min 4 ure za hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 6-8 sladoledov
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 1⁄2 manjše ali 1⁄4 srednje velike lubenice
  • 3 kiviji
  • zeleno jedilno barvilo (po želji)
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 1⁄2 manjše ali 1⁄4 srednje velike lubenice
  • 3 kiviji
  • zeleno jedilno barvilo (po želji)

Postopek

1

Izdolbemo sredico lubenice (potrebujemo je 375 do 400 g). Odberemo črna semena in jih zavržemo. Sredico zmeljemo s paličnim mešalnikom, da dobimo pire. Modelčke za sladoled na palčki do treh četrtin napolnimo z lubeničnim pirejem in zamrznemo za najmanj 3 ure ali čez noč. Morebitne ostanke pireja damo v model za ledene kocke in jih prav tako zamrznemo.

2

Kivije olupimo in zeleno meso odrežemo od bele sredice, ki jo uporabimo drugače, na primer v sadni solati ali zmešančku. Kivijevo meso zmeljemo s paličnim mešalnikom. V modelčke z lubeničnim sladoledom dodamo po 4 do 5 mm kivijevega pireja in zamrznemo še za 1 uro. V kivijev pire, ki ostane, po želji dodamo malo zelenega jedilnega barvila, da dobimo barvo lubenične lupine. Na vrh sladoleda nalijemo zelo tanko plast temno zelenega kivijevega pireja in sladolede do postrežbe zamrznemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.