
Kaj boste skuhali danes?
Lubenični sladoled na palčki
Sveža ohladitev, ki nikoli ne bo razočarala. Njam!
Lubenični sladoled na palčki
Sveža ohladitev, ki nikoli ne bo razočarala. Njam!

Sestavine
- 1⁄2 manjše ali 1⁄4 srednje velike lubenice
- 3 kiviji
- zeleno jedilno barvilo (po želji)

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 1⁄2 manjše ali 1⁄4 srednje velike lubenice
- 3 kiviji
- zeleno jedilno barvilo (po želji)
Postopek
Izdolbemo sredico lubenice (potrebujemo je 375 do 400 g). Odberemo črna semena in jih zavržemo. Sredico zmeljemo s paličnim mešalnikom, da dobimo pire. Modelčke za sladoled na palčki do treh četrtin napolnimo z lubeničnim pirejem in zamrznemo za najmanj 3 ure ali čez noč. Morebitne ostanke pireja damo v model za ledene kocke in jih prav tako zamrznemo.
Kivije olupimo in zeleno meso odrežemo od bele sredice, ki jo uporabimo drugače, na primer v sadni solati ali zmešančku. Kivijevo meso zmeljemo s paličnim mešalnikom. V modelčke z lubeničnim sladoledom dodamo po 4 do 5 mm kivijevega pireja in zamrznemo še za 1 uro. V kivijev pire, ki ostane, po želji dodamo malo zelenega jedilnega barvila, da dobimo barvo lubenične lupine. Na vrh sladoleda nalijemo zelo tanko plast temno zelenega kivijevega pireja in sladolede do postrežbe zamrznemo.