
Lubenični sladoled na palčki
Sveža ohladitev, ki nikoli ne bo razočarala. Njam!
Lubenični sladoled na palčki
Sveža ohladitev, ki nikoli ne bo razočarala. Njam!

Sestavine
- 1⁄2 manjše ali 1⁄4 srednje velike lubenice
- 3 kiviji
- zeleno jedilno barvilo (po želji)

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.

Še en okusen način, da porabite bučke z vrta
Če se vam je na vrtu nabralo preveč bučk – predvsem tistih, ki so vam med dopustom ušle izpod nadzora – jih lahko uporabite nekoliko drugače kot običajno.
Sestavine
- 1⁄2 manjše ali 1⁄4 srednje velike lubenice
- 3 kiviji
- zeleno jedilno barvilo (po želji)
Postopek
Izdolbemo sredico lubenice (potrebujemo je 375 do 400 g). Odberemo črna semena in jih zavržemo. Sredico zmeljemo s paličnim mešalnikom, da dobimo pire. Modelčke za sladoled na palčki do treh četrtin napolnimo z lubeničnim pirejem in zamrznemo za najmanj 3 ure ali čez noč. Morebitne ostanke pireja damo v model za ledene kocke in jih prav tako zamrznemo.
Kivije olupimo in zeleno meso odrežemo od bele sredice, ki jo uporabimo drugače, na primer v sadni solati ali zmešančku. Kivijevo meso zmeljemo s paličnim mešalnikom. V modelčke z lubeničnim sladoledom dodamo po 4 do 5 mm kivijevega pireja in zamrznemo še za 1 uro. V kivijev pire, ki ostane, po želji dodamo malo zelenega jedilnega barvila, da dobimo barvo lubenične lupine. Na vrh sladoleda nalijemo zelo tanko plast temno zelenega kivijevega pireja in sladolede do postrežbe zamrznemo.