
Skutna torta z jagodami
Skutna torta z jagodami

Sestavine
biskvit
- 2 jajci
- 100 g sladkorja
- 4 žlice olja
- 4 žlice vode
- 100 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
nadev
- 700 g polnomastne skute
- 300 g kisle smetane
- 120 g sladkorja v prahu
- 2 zavitka vaniljevega sladkorja
- 3 jajca
omaka
- 100 g sladkorja v prahu
- 250 g jagod
- po želji kisla smetana, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
biskvit
- 2 jajci
- 100 g sladkorja
- 4 žlice olja
- 4 žlice vode
- 100 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
nadev
- 700 g polnomastne skute
- 300 g kisle smetane
- 120 g sladkorja v prahu
- 2 zavitka vaniljevega sladkorja
- 3 jajca
omaka
- 100 g sladkorja v prahu
- 250 g jagod
- po želji kisla smetana, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Model za torte premera 24 cm premažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Rumenjake ločimo od beljakov in rumenjake s sladkorjem penasto stepemo. Dodamo olje in vodo. Iz beljakov stepemo čvrst sneg. Moko presejemo s pecilnim praškom. Oboje postopoma dodajamo rumenjakovi mešanici. Biskvitno maso napolnimo v model in pečemo 15 minut, da biskvit zakrne, vendar se ne speče do konca.
Pripravimo nadev. Vse sestavine z metlico za sneg premešamo, da dobimo gladko mešanico brez grudic.
Biskvit odstranimo iz modla, mu odstranimo papir za peko, model pa obrišemo. Spet ga premažemo z malo masla, če je potrebno, in dno obložimo s papirjem za peko. Vanj vlijemo malo več kot polovico nadeva, na nadev pa položimo napol pečen biskvit. Prelijemo ga s preostalim nadevom in pečemo približno 1 uro, da se vse skupaj utrdi. Pečeno pustimo, da se v pečici počasi ohladi. Če nadev med peko naraste, naj vas ne skrbi, pečen nadev se bo med ohlajanjem zmanjšal.
Medtem pripravimo omako tako, da sladkor zmešamo z 1 dl vode in nežno segrevamo, da se raztopi. Dodamo očiščene in na večje rezine narezane jagode in kuhamo 3 minute, da se tekočina obarva rožnato in se jagode rahlo zmehčajo. Polovico jagod s penovko poberemo iz tekočine, preostalo polovico pa ohladimo v tekočini. Ohlajene nato pretlačimo skozi cedilo in tako dobljeno omako premešamo s celimi jagodami. Torto prelijemo z jagodno omako, po želji dodamo še žlico kisle smetane in postrežemo.