
Skutna torta z breskvami
Ta skutna torta z breskvami je idealna za sobotno čajanko.
Skutna torta z breskvami
Ta skutna torta z breskvami je idealna za sobotno čajanko.

Sestavine
testo
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 jajce
- 80 g masla
- 80 g sladkorja
- 300 g breskev iz pločevinke
skutna masa
- 3 jajca
- 100 g sladkorja
- 250 g skute
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 2,5 dl kisle smetane
- 2,5 dl sladke smetane

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Razkrivamo, kaj pomenijo številke na embalaži čokolade
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
testo
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 jajce
- 80 g masla
- 80 g sladkorja
- 300 g breskev iz pločevinke
skutna masa
- 3 jajca
- 100 g sladkorja
- 250 g skute
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 2,5 dl kisle smetane
- 2,5 dl sladke smetane
Postopek
Iz navedenih sestavin zgnetemo krhko testo. Za pol ure ga damo na hladno.
Breskve iz pločevinke dobro odcedimo in narežemo na tanke rezine.
Pripravimo še skutno maso. Skuto zmešamo z jajci, sladkorjem, praškom za vaniljev puding in kislo smetano. Na koncu vmešamo čvrsto stepeno sladko smetano.
Testo razvaljamo in z njim obložimo tortni model. Ob robu modla testo nekoliko privzdignemo.
Testeno podlago obložimo z breskovimi rezinami in po njih porazdelimo skutno maso.
Torto pečemo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno 1 uro.
Nasvet
Namesto breskev iz pločevinke lahko uporabimo tudi sveže sezonsko sadje (jabolka, hruške, marelice, češnje …).