© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skutna torta z breskvami

Ta skutna torta z breskvami je idealna za sobotno čajanko.

Skutna torta z breskvami

Ta skutna torta z breskvami je idealna za sobotno čajanko.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 14 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Reportage

Sestavine

testo

  • 200 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 80 g masla
  • 80 g sladkorja
  • 300 g breskev iz pločevinke

skutna masa

  • 3 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 250 g skute
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • 2,5 dl kisle smetane
  • 2,5 dl sladke smetane
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 200 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 80 g masla
  • 80 g sladkorja
  • 300 g breskev iz pločevinke

skutna masa

  • 3 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 250 g skute
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • 2,5 dl kisle smetane
  • 2,5 dl sladke smetane

Postopek

1

Iz navedenih sestavin zgnetemo krhko testo. Za pol ure ga damo na hladno.

2

Breskve iz pločevinke dobro odcedimo in narežemo na tanke rezine.

3

Pripravimo še skutno maso. Skuto zmešamo z jajci, sladkorjem, praškom za vaniljev puding in kislo smetano. Na koncu vmešamo čvrsto stepeno sladko smetano.

4

Testo razvaljamo in z njim obložimo tortni model. Ob robu modla testo nekoliko privzdignemo.

5

Testeno podlago obložimo z breskovimi rezinami in po njih porazdelimo skutno maso.

6

Torto pečemo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno 1 uro.

Nasvet

Namesto breskev iz pločevinke lahko uporabimo tudi sveže sezonsko sadje (jabolka, hruške, marelice, češnje …).


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.