© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kakijeva skutna pita

Kakijeva skutna pita

Čas priprave 2 h
Zahtevnost Enostavno
Količina 16 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kakijeva skutna pita

Sestavine

testo

  • 250 g moke
  • 160 g masla za peko
  • 90 g sladkorja v prahu
  • ½ jajca
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • naribana lupinica 1 limone
  • 1 žlica ruma

nadev

  • 5 jajc
  • 160 g sladkorja
  • 250 g pasirane skute
  • 5 dl mleka
  • 50 g masla
  • 60 g praška za vaniljev puding
  • 700 g vaniljevega kakija
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

testo

  • 250 g moke
  • 160 g masla za peko
  • 90 g sladkorja v prahu
  • ½ jajca
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • naribana lupinica 1 limone
  • 1 žlica ruma

nadev

  • 5 jajc
  • 160 g sladkorja
  • 250 g pasirane skute
  • 5 dl mleka
  • 50 g masla
  • 60 g praška za vaniljev puding
  • 700 g vaniljevega kakija

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. Model za pite premera 28 do 30 cm namažemo z maslom in obsujemo z moko. Iz sestavin zgnetemo testo, z njim obložimo dno in obod modla, obložimo s papirjem za peko in nasujemo fižol za slepo peko. Postavimo v pečico in pečemo 8 minut, da se speče do polovice.

2

Pripravimo nadev. Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v čvrst sneg, vtepemo 80 g sladkorja, nato vmešamo še skuto.

3

V kozici zavremo 4 dl mleka z maslom in 80 g sladkorja. V skledici zmešamo prašek za puding, 1 dl hladnega mleka ter rumenjake in mešanico zakuhamo v vrelo mleko. Dobro prevremo in v vrelo zmes primešamo skutno maso.

4

Iz modla odstranimo papir s fižolom in z maso do polovice napolnimo model. Potresemo z olupljenim, na lističe narezanim kakijem, prekrijemo z drugo polovico mase in pečemo pri 180 °C približno pol ure. Pečeno pito ohladimo, potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.