
Kaj boste skuhali danes?
Burgerji iz kozic in lososa s pikantno majonezo
Pikantna majoneza dobro začini nežnejše okuse kozic in lososa
Burgerji iz kozic in lososa s pikantno majonezo
Pikantna majoneza dobro začini nežnejše okuse kozic in lososa

Sestavine
- 200 g olupljenih surovih kozic
- 4 majhni lososovi fileji brez kože
- 3 mlade čebulice
- 1 limona
- majhen šopek koriandra ali peteršilja
- 60 g majoneze
- 4 žličke čilijeve omake (npr. srirache)
- 2 majhni glavici rimske solate
- 1 kumara
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
- 4 bombice za burgerje s sezamom, ko postrežemo

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 200 g olupljenih surovih kozic
- 4 majhni lososovi fileji brez kože
- 3 mlade čebulice
- 1 limona
- majhen šopek koriandra ali peteršilja
- 60 g majoneze
- 4 žličke čilijeve omake (npr. srirache)
- 2 majhni glavici rimske solate
- 1 kumara
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
- 4 bombice za burgerje s sezamom, ko postrežemo
Postopek
Kozice in čebulice grobo narežemo. Lososove fileje narežemo na koščke. Nastrgamo lupino limone in jo ožmemo. V multipraktiku na hitro zmeljemo polovico kozic, polovico lososa, čebulice, limonovo lupino in polovico koriandra ali peteršilja, da nastane groba masa. Predenemo jo v skledo, vmešamo preostanek kozic in lososa, dobro solimo in popramo ter oblikujemo štiri polpete. Damo jih v hladilnik za 10 minut.
V skledici zmešamo majonezo in čilijevo omako, solimo in popramo ter po okusu dodamo nekaj limonovega soka. Solato narežemo na tanke rezance, kumaro narežemo na trakove z lupilnikom za krompir. Zmešamo ju in začinimo z malo preostalega limonovega soka ter žličko oljčnega olja, nato postavimo na stran.
V veliki ponvi segrejemo preostalo olje in polpete cvremo na vsaki strani 3 do 4 minute oziroma tako dolgo, da dobijo lepo skorjico in so skoz in skoz pečeni. Postrežemo s solato ali v popečenih bombicah za burgerje, po želji z dobro mero pikantne majoneze.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krompirjeva solata
Rižev kolač, odišavljen s pomarančo
Kremna juha iz zelene z ovčjim sirom in kruhki z bučnim oljem
Ta kremna juha je zdravilna in zelo okusna.