Kaj boste skuhali danes?
Segedin golaž
Po vseh dobrotah in težkih jedeh med prazniki bo segedin oziroma segedinski golaž še kako prijal.
Segedin golaž
Po vseh dobrotah in težkih jedeh med prazniki bo segedin oziroma segedinski golaž še kako prijal.
Sestavine
- 70 dag svinjine brez kosti (vratovina, pleče, ali flam)
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- lovorov list
- 0,6 dl olja
- 3 žlice paradižnikove mezge
- 1 žlica sladke paprike
- malo kumine
- sol
- poper
- 80 dag kislega zelja
- 1 dl kisle smetane
- 1 žlica moke
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 70 dag svinjine brez kosti (vratovina, pleče, ali flam)
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- lovorov list
- 0,6 dl olja
- 3 žlice paradižnikove mezge
- 1 žlica sladke paprike
- malo kumine
- sol
- poper
- 80 dag kislega zelja
- 1 dl kisle smetane
- 1 žlica moke
Postopek
Meso narežemo na kocke velikosti 2 do 3 cm. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo, česen stremo.
Na segretem olju prepražimo čebulo, da postekleni, dodamo meso in ga med stalnim mešanjem pražimo približno 15 minut, da se čebula popolnoma razpusti. Malo pred koncem dodamo strt česen. Meso potresemo s papriko, premešamo, dodamo paradižnikovo mezgo, popražimo in zalijemo z 2 do 3 dl vroče vode. Dodamo oprano in odcejeno kislo zelje, solimo in popramo, zavremo in na nizki temperaturi kuhamo približno 1 uro, da se meso zmehča. Po potrebi prilijemo malo vode; sestavine morajo biti pokrite z vodo.
Moko in kislo smetano dobro zmešamo, da dobimo redko tekoči podmet. Vlijemo ga v segedin in kuhamo še 15 minut. Postrežemo ga s krompirjem ali gluhim štrukljem.