
Sardoni s krompirjem
Sardoni s krompirjem

Sestavine
- 500 g sardonov
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 čebula
- majhen šopek peteršilja
- 2 stroka česna
- 1,5 dl belega vina
- 4 krompirji
- sol in poper
- drobno sesekljan peteršilj za posip

Preprosto, zdravo in hitro pripravljeno morsko kosilo
Če bi bili vsi recepti tako preprosti in okusni, kot je naša vahnja s špinačo in sirom, bi ribe brez težav na naše jedilnike uvrstili vsak dan.

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.
Sestavine
- 500 g sardonov
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 čebula
- majhen šopek peteršilja
- 2 stroka česna
- 1,5 dl belega vina
- 4 krompirji
- sol in poper
- drobno sesekljan peteršilj za posip
Postopek
Čebulo olupimo in narežemo na 1 cm debele rezine. Krompir olupimo in narežemo na 5 mm debele rezine. Česen olupimo in stroke le nekoliko stremo. Peteršilj grobo sesekljamo. V veliko niz- ko ponev vlijemo oljčno olje in na hladno olje razporedimo krompir, čebulo, česen in peteršilj. Zalijemo z vinom in toliko vode, da so sestavine pokrite. Solimo in popramo, pokrijemo in postavimo na štedilnik. Ko zavre, temperaturo zmanjšamo in kuhamo približno 15 do 20 minut, da se krompir skuha.
Medtem očistimo sardone in jih filiramo. Ponev odstavimo in fileje zložimo na krompir. Prilijemo toliko vroče vode, da so sestavine spet pokrite. Ponovno zavremo in vse skupaj na močnem ognju kuhamo 3 do 4 minute.
V globoke krožnike razporedimo sardone in krompir, prilijemo malo juhe, pokapljamo z oljčnim oljem in posujemo s peteršiljem.