© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Sardele v plaščku

Sardele v plaščku

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 3 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
stargazy pastieslet's eat more...sardinessummer collection

Sestavine

  • 6 večjih sardel
  • 6 filejev slanih sardel (ali sardonov oz. inčunov)
  • 300 g listnatega testa
  • ščepec soli
  • moka za delovno površino
  • stepeno jajce za premaz

Sestavine

  • 6 večjih sardel
  • 6 filejev slanih sardel (ali sardonov oz. inčunov)
  • 300 g listnatega testa
  • ščepec soli
  • moka za delovno površino
  • stepeno jajce za premaz

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Ribe očistimo (odstranimo luske in drobovje) in jih filiramo »na metuljčka« tako, da jim odstranimo hrbtenico, vendar glavo in rep ohranimo.

2

Filirane sardele operemo, osušimo, v vsako vstavimo file slane sardele, jih zapremo in po zunanji strani rahlo solimo.

3

Listnato testo razdelimo na 6 delov in na pomokani delovni površini vsak del tenko razvaljamo v krog, malo manjši od sardel.

4

Vsako sardelo v testo ovijemo tako, da glavo in rep pustimo zunaj. Robove testa premažemo z jajcem, oba dela testa dvignemo, da se stikata na vrhu, in ju dobro stisnemo. Glave sardel malo dvignemo, da gledajo navzgor. Ovite sardele postavimo na pekač, testo premažemo s stepenim jajcem in jih pečemo 25 do 30 minut, da se testo zlato obarva. Preden postrežemo, jih malo ohladimo.

Priljubljeni recepti

Dušena svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Ta pečenka se vam bo kar topila v ustih s krompirjem in zelenjavo zraven!

4 h
Enostavno

Divjačinska pečenka Wellington z divjimi gobami

Imenitna glavna jed za slavnostno kosilo ali večerjo

2 h 45 min
Zahtevno

Morske bogomolke (kanoče)

Ta bogomolka ni žuželka, temveč morski rak!

15 min
Enostavno

Dvonadstropna čokoladna torta z jagodičjem

Impresivna torta za poroke in druge velike priložnosti

6 h
Zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.