© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Sardele v plaščku

Sardele v plaščku

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 3 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
stargazy pastieslet's eat more...sardinessummer collection

Sestavine

  • 6 večjih sardel
  • 6 filejev slanih sardel (ali sardonov oz. inčunov)
  • 300 g listnatega testa
  • ščepec soli
  • moka za delovno površino
  • stepeno jajce za premaz
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 6 večjih sardel
  • 6 filejev slanih sardel (ali sardonov oz. inčunov)
  • 300 g listnatega testa
  • ščepec soli
  • moka za delovno površino
  • stepeno jajce za premaz

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Ribe očistimo (odstranimo luske in drobovje) in jih filiramo »na metuljčka« tako, da jim odstranimo hrbtenico, vendar glavo in rep ohranimo.

2

Filirane sardele operemo, osušimo, v vsako vstavimo file slane sardele, jih zapremo in po zunanji strani rahlo solimo.

3

Listnato testo razdelimo na 6 delov in na pomokani delovni površini vsak del tenko razvaljamo v krog, malo manjši od sardel.

4

Vsako sardelo v testo ovijemo tako, da glavo in rep pustimo zunaj. Robove testa premažemo z jajcem, oba dela testa dvignemo, da se stikata na vrhu, in ju dobro stisnemo. Glave sardel malo dvignemo, da gledajo navzgor. Ovite sardele postavimo na pekač, testo premažemo s stepenim jajcem in jih pečemo 25 do 30 minut, da se testo zlato obarva. Preden postrežemo, jih malo ohladimo.

Priljubljeni recepti

Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira

Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti

20 min
Enostavno

Omleta s kapucinko

Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti

Enostavno

Goveja juha

Goveja juha, kot so jo pripravljale naše babice

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.