
Sardele v plaščku
Sardele v plaščku

Sestavine
- 6 večjih sardel
- 6 filejev slanih sardel (ali sardonov oz. inčunov)
- 300 g listnatega testa
- ščepec soli
- moka za delovno površino
- stepeno jajce za premaz

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 6 večjih sardel
- 6 filejev slanih sardel (ali sardonov oz. inčunov)
- 300 g listnatega testa
- ščepec soli
- moka za delovno površino
- stepeno jajce za premaz
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Ribe očistimo (odstranimo luske in drobovje) in jih filiramo »na metuljčka« tako, da jim odstranimo hrbtenico, vendar glavo in rep ohranimo.
Filirane sardele operemo, osušimo, v vsako vstavimo file slane sardele, jih zapremo in po zunanji strani rahlo solimo.
Listnato testo razdelimo na 6 delov in na pomokani delovni površini vsak del tenko razvaljamo v krog, malo manjši od sardel.
Vsako sardelo v testo ovijemo tako, da glavo in rep pustimo zunaj. Robove testa premažemo z jajcem, oba dela testa dvignemo, da se stikata na vrhu, in ju dobro stisnemo. Glave sardel malo dvignemo, da gledajo navzgor. Ovite sardele postavimo na pekač, testo premažemo s stepenim jajcem in jih pečemo 25 do 30 minut, da se testo zlato obarva. Preden postrežemo, jih malo ohladimo.