
Sardele v plaščku
Sardele v plaščku

Sestavine
- 6 večjih sardel
- 6 filejev slanih sardel (ali sardonov oz. inčunov)
- 300 g listnatega testa
- ščepec soli
- moka za delovno površino
- stepeno jajce za premaz

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 6 večjih sardel
- 6 filejev slanih sardel (ali sardonov oz. inčunov)
- 300 g listnatega testa
- ščepec soli
- moka za delovno površino
- stepeno jajce za premaz
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Ribe očistimo (odstranimo luske in drobovje) in jih filiramo »na metuljčka« tako, da jim odstranimo hrbtenico, vendar glavo in rep ohranimo.
Filirane sardele operemo, osušimo, v vsako vstavimo file slane sardele, jih zapremo in po zunanji strani rahlo solimo.
Listnato testo razdelimo na 6 delov in na pomokani delovni površini vsak del tenko razvaljamo v krog, malo manjši od sardel.
Vsako sardelo v testo ovijemo tako, da glavo in rep pustimo zunaj. Robove testa premažemo z jajcem, oba dela testa dvignemo, da se stikata na vrhu, in ju dobro stisnemo. Glave sardel malo dvignemo, da gledajo navzgor. Ovite sardele postavimo na pekač, testo premažemo s stepenim jajcem in jih pečemo 25 do 30 minut, da se testo zlato obarva. Preden postrežemo, jih malo ohladimo.