© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Radičevi čolnički s salso iz avokada in rožnate grenivke

Radičevi čolnički s salso iz avokada in rožnate grenivke

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 18 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 1 velik zrel avokado
  • 1 rožnata grenivka
  • 1 rdeč čili (po želji mu odstranimo semena)
  • pest drobno nasekljanega koriandra
  • malo oljčnega olja
  • sok 1 limete
  • sol in črni poper
  • 2 glavici radiča (treviškega in vitlofa)

Sestavine

  • 1 velik zrel avokado
  • 1 rožnata grenivka
  • 1 rdeč čili (po želji mu odstranimo semena)
  • pest drobno nasekljanega koriandra
  • malo oljčnega olja
  • sok 1 limete
  • sol in črni poper
  • 2 glavici radiča (treviškega in vitlofa)

Postopek

1

Avokadu odstranimo lupino, ga narežemo na kockice in damo v skledo. Z nazobčanim nožem grenivki obrežemo olupek z belim delom vred, nato jo nad skledo z avokadom, v katero bomo prestregli sok, filiramo: krhlje previdno izrežemo čim bližje notranjim kožicam, da bodo fileji čim večji. Narežemo jih na kockice enake velikosti kot avokado in dodamo v skledo.

2

Dodamo nasekljan čili (po želji brez semen) in koriander ter salso po okusu začinimo z oljčnim oljem, limetinim sokom, soljo in črnim poprom. (Naredimo jo lahko do 2 uri prej in pokrito shranimo v hladilnik.)

3

Ko želimo postreči, ločimo radičeve liste, nato drobno nasekljamo stržen in ga vmešamo v salso. Liste napolnimo s salso in jih zložimo na servirni krožnik.

Priljubljeni recepti

Rumove babe s poširanim ananasom in vaniljevo smetano

Baba ali babka je tradicionalno kvašeno pecivo iz Poljske in okoliških držav, ki ga obožujejo jedci širom sveta.

1 h 35 min
Srednje zahtevno

Orehov kolač z jabolki

1 h 30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.