© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Radičevi čolnički s salso iz avokada in rožnate grenivke

Radičevi čolnički s salso iz avokada in rožnate grenivke

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 18 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 1 velik zrel avokado
  • 1 rožnata grenivka
  • 1 rdeč čili (po želji mu odstranimo semena)
  • pest drobno nasekljanega koriandra
  • malo oljčnega olja
  • sok 1 limete
  • sol in črni poper
  • 2 glavici radiča (treviškega in vitlofa)

Sestavine

  • 1 velik zrel avokado
  • 1 rožnata grenivka
  • 1 rdeč čili (po želji mu odstranimo semena)
  • pest drobno nasekljanega koriandra
  • malo oljčnega olja
  • sok 1 limete
  • sol in črni poper
  • 2 glavici radiča (treviškega in vitlofa)

Postopek

1

Avokadu odstranimo lupino, ga narežemo na kockice in damo v skledo. Z nazobčanim nožem grenivki obrežemo olupek z belim delom vred, nato jo nad skledo z avokadom, v katero bomo prestregli sok, filiramo: krhlje previdno izrežemo čim bližje notranjim kožicam, da bodo fileji čim večji. Narežemo jih na kockice enake velikosti kot avokado in dodamo v skledo.

2

Dodamo nasekljan čili (po želji brez semen) in koriander ter salso po okusu začinimo z oljčnim oljem, limetinim sokom, soljo in črnim poprom. (Naredimo jo lahko do 2 uri prej in pokrito shranimo v hladilnik.)

3

Ko želimo postreči, ločimo radičeve liste, nato drobno nasekljamo stržen in ga vmešamo v salso. Liste napolnimo s salso in jih zložimo na servirni krožnik.

Priljubljeni recepti

Brezglutensko testo za pico

Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!

2 h 30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.