
Kaj boste skuhali danes?
Sadna tisočlistna torta z maskarponejem
Sadje in maskarpone sta odličen par za lahkotno poletno torto
Sadna tisočlistna torta z maskarponejem
Sadje in maskarpone sta odličen par za lahkotno poletno torto

Sestavine
- 2 zvitka razvaljanega listnatega testa (po 270 g)
- 100 g sladkorja v prahu
- 750 g maskarponeja
- 6 dl sladke smetane
- 2 žlički vaniljevega izvlečka ali arome
- 200 g malin
- 200 g robidnic
- 1 velik mango, olupljen in narezan na rezine
- 6 nektarin ali breskev oziroma mešanica obeh sadežev, narezanih na rezine
- 5 lepo zrelih pasijonk, postrgamo semena in sredico
- pest majhnih lističev mete

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 2 zvitka razvaljanega listnatega testa (po 270 g)
- 100 g sladkorja v prahu
- 750 g maskarponeja
- 6 dl sladke smetane
- 2 žlički vaniljevega izvlečka ali arome
- 200 g malin
- 200 g robidnic
- 1 velik mango, olupljen in narezan na rezine
- 6 nektarin ali breskev oziroma mešanica obeh sadežev, narezanih na rezine
- 5 lepo zrelih pasijonk, postrgamo semena in sredico
- pest majhnih lističev mete
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Razvijemo prvi zavitek listnatega testa, vendar ga pustimo na papirju za peko. Prenesemo ga na hrbtno stran velikega plitvega pekača, potresemo z 2 žlicama sladkorja v prahu, pokrijemo z novo plastjo papirja za peko in drugim pekačem. Na pekač za obtežitev stresemo suhe stročnice. Testo pečemo 30 minut, preverimo, ali je že zlato obarvano, in če ni, ga pečemo še 5 minut. Postopek ponovimo z drugim zavitkom testa. Če imamo dovolj pekačev, lahko testo spečemo tudi v enem koraku. Po peki testo vzamemo iz pečice, z dolgim, ostrim nožem obrežemo robove in počakamo, da se ohladi.
Lahno stepemo maskarpone, smetano, vaniljo in preostal sladkor v prahu. Kremo damo v brizgalno vrečko z 1,5 cm velikim okroglim nastavkom ali pa v vrečko za zamrzovanje, ki ji odrežemo vogalček. Maskarponejevo kremo v kupčkih vse do robov nabrizgamo po enem kosu testa. Prekrijemo s polovico sadja in potresemo z malo sladkorja v prahu.
Pokrijemo z drugim delom testa ter po njem razporedimo nove kupčke maskapronejeve kreme (če je treba, ponovno napolnimo brizgalno vrečko), preostalo sadje in sladkor v prahu ter na koncu potresemo z lističi mete.
Za rezanje sladice uporabimo nož z nazobčanim rezilom, da ne zmečkamo plasti. Najbolje je, da tisočlistno torto postrežemo v 1 ali 2 urah po pripravi, ostanke pa lahko v hladilniku hranimo še dva dni.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščančja stegna z medom, gorčico in spomladansko zelenjavo
Prava spomladanska piščančja pojedina
Losos z gorčico in zelenjava iz pečice s smetanovim hrenom
Kosilo, ki ne zahteva veliko dela, le čakanje da se speče!
Pečena jagnjetina z rožmarinom in česnom
Piščanec z ražnja v citrusni marinadi
Piščanec, odlična marinada in malo čarovnije - pa je tu odlično kosilo.