
Kaj boste skuhali danes?
Roza limonada
Popestrimo limonado z malinami!
Roza limonada
Popestrimo limonado z malinami!

Roza limonada je popolna za poletne piknike, na katerem postrežemo z najljubšimi slaščicami – kaj pravite na fine limonove kocke?
Sestavine
- 10 limon
- 200 g sladkorja
- 150 g malin
- limonove rezine, maline in ledene kocke, ko postrežemo

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 10 limon
- 200 g sladkorja
- 150 g malin
- limonove rezine, maline in ledene kocke, ko postrežemo
Postopek
Z lupilnikom zelenjave čim tanjše olupimo limone, najbolje, da na lupini ne ostane nič bele obloge. Iz trakov limonove lupine nato še dodatno izrežemo bele dele, če so nam ostali na lupini. Iz limon nato iztisnemo sok in ga zmešamo s sladkorjem, malinami, limonovo lupino in 1,2 litra vrele vode. Mešanico ohladimo, nato pa precedimo in pri tem poskušamo s hrbtno stranjo žlice iztisniti čim več soka iz ostankov na cedilu. Po okusu dodatno sladkamo, limonado vlijemo v vrč in postavimo v hladilnik.
Pred postrežbo v vrč dodamo nekaj limonovih rezin, maline in kocke ledu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
V ponvi pečene račje prsi s kremnim ohrovtom, kostanjem in karamelizirano hruško
Pečene račje prsi jesenskih okusov
Smrečica iz listnatega testa
Mešane ocvrte ribe in morski sadeži
Fritto misto. Hrustljavi morski sadeži so predjed, s kosom kruha in pokapani z limono pa odlična večerja.