© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Rostbif na špinači in raguju iz paprike in zelene

Rostbif na špinači in raguju iz paprike in zelene

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
rostbif na spinaci in raguju iz paprike in zelene

Sestavine

  • 1 steak iz govejega hrbta (200 g)
  • 150 g špinače
  • poper

ragu

  • sol
  • 1 žlica olja
  • 1 rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
  • 2 stebli stebelne zelene
  • 1 oranžna paprika
  • 10 razkoščičenih oliv kalamata
  • 1 žlica kaper
  • ½ žličke suhega ali žlička svežega origana
  • 1 žlička balzamičnega kisa

Sestavine

  • 1 steak iz govejega hrbta (200 g)
  • 150 g špinače
  • poper

ragu

  • sol
  • 1 žlica olja
  • 1 rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
  • 2 stebli stebelne zelene
  • 1 oranžna paprika
  • 10 razkoščičenih oliv kalamata
  • 1 žlica kaper
  • ½ žličke suhega ali žlička svežega origana
  • 1 žlička balzamičnega kisa

Postopek

1

Čebulo in česen olupimo, papriko očistimo semen. Čebulo in stebelno zeleno narežemo na tanke rezine, papriko narežemo na rezine, česen pa na palčke. Olive razpolovimo.

2

V globoki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in česen, ponev pokrijemo, na nizki temperaturi dušimo 5 minut in med dušenjem enkrat premešamo. Prilijemo paradižnik in pločevinko vode, nato dodamo vse druge sestavine za ragu. Ponev pokrijemo in dušimo 30 minut.

3

Segrejemo rebrasto ponev ali ponev z dnom proti sprejemanju. Steak potresemo s črnim poprom in ga v ponvi pečemo na obeh straneh, skupaj 6 minut. Preložimo ga na krožnik, solimo in pustimo počivati, medtem ko ovenimo špinačo. Damo jo v ponev, pokrijemo in pustimo na nizki temperaturi, da upade.

4

Na dva krožnika razdelimo ragu, nanj razporedimo špinačo, nato narežemo steak in ga položimo na špinačo.

Priljubljeni recepti

Govedina na žaru s sladko-pikantno marinado

Idealna izbira za sončen dan, ko zakurimo žar

25 min
Enostavno

Češnjeva marmelada s cvetovi bezga

Izkoristite sezono češenj in bezga za odlično marmelado.

Enostavno

Ribji kari

Kari je jed, ki izvira iz indijske kuhinje.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.