
Kaj boste skuhali danes?
Rostbif na špinači in raguju iz paprike in zelene
Rostbif na špinači in raguju iz paprike in zelene

Sestavine
- 1 steak iz govejega hrbta (200 g)
- 150 g špinače
- poper
ragu
- sol
- 1 žlica olja
- 1 rdeča čebula
- 2 stroka česna
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 oranžna paprika
- 10 razkoščičenih oliv kalamata
- 1 žlica kaper
- ½ žličke suhega ali žlička svežega origana
- 1 žlička balzamičnega kisa

Priljubljena jed, ki jo boste pripravljali znova in znova
Recept za paprikaš je eden tistih, ki ga mora vsak shraniti v svojo knjižico receptov. Najboljši bo, če mu bomo dodali obilo kakovostne mlete sladke paprike.

To bo vaša nova najljubša priloga (ali samostojna jed)
Krompir, maslo, smetana in mehak sir – sliši se nebeško dobro in nebeško dobro tudi je. Preizkusite naš recept za pommes aligot, kremni francoski pire.

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!
Sestavine
- 1 steak iz govejega hrbta (200 g)
- 150 g špinače
- poper
ragu
- sol
- 1 žlica olja
- 1 rdeča čebula
- 2 stroka česna
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 oranžna paprika
- 10 razkoščičenih oliv kalamata
- 1 žlica kaper
- ½ žličke suhega ali žlička svežega origana
- 1 žlička balzamičnega kisa
Postopek
Čebulo in česen olupimo, papriko očistimo semen. Čebulo in stebelno zeleno narežemo na tanke rezine, papriko narežemo na rezine, česen pa na palčke. Olive razpolovimo.
V globoki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in česen, ponev pokrijemo, na nizki temperaturi dušimo 5 minut in med dušenjem enkrat premešamo. Prilijemo paradižnik in pločevinko vode, nato dodamo vse druge sestavine za ragu. Ponev pokrijemo in dušimo 30 minut.
Segrejemo rebrasto ponev ali ponev z dnom proti sprejemanju. Steak potresemo s črnim poprom in ga v ponvi pečemo na obeh straneh, skupaj 6 minut. Preložimo ga na krožnik, solimo in pustimo počivati, medtem ko ovenimo špinačo. Damo jo v ponev, pokrijemo in pustimo na nizki temperaturi, da upade.
Na dva krožnika razdelimo ragu, nanj razporedimo špinačo, nato narežemo steak in ga položimo na špinačo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jota
Poznavalci pravijo, da je jota s kislo repo edina prava. Če želite, pa jo lahko pripravite tudi s kislim zeljem.