
Regrat v solati z granatnim jabolkom, pinjolami in kozjim sirom
Regratova solata za pomladne dni
Regrat v solati z granatnim jabolkom, pinjolami in kozjim sirom
Regratova solata za pomladne dni

Sestavine
- 250 g regrata
- 1 granatno jabolko
- 50 g pinjol
- 100 g kozjega sira
- krutoni (po želji)
- oljčno olje
- beli balzamični kis
- sol
- poper

Kombuča: recepti, triki in razlogi, zakaj je tako priljubljena
Kombuča je fermentiran napitek iz čaja z blagodejnimi učinki. Odkrijte, kako jo pripraviti doma in popestriti z okusi za edinstveno aromo.

Kaj pripraviti iz velike bučke? Dve ideji, ki vas bosta navdušili
Ko se po vrnitvi z dopusta odpravimo na vrt in se v kuhinjo vrnemo s polnim naročjem bučk, v mislih preštevamo vse recepte z bučkami, ki jih poznamo – žar, solata, rižota, ratatuj … in nadevane bučke.

Po navodilih slaščičarskih mojstrov: kako pravilno stopiti čokolado
Čeprav lahko v teh vročih dneh čokolado brez težav zmehčamo že na okenski polici, mojstri prisegajo na naslednja navodila za topljenje čokolade.
Sestavine
- 250 g regrata
- 1 granatno jabolko
- 50 g pinjol
- 100 g kozjega sira
- krutoni (po želji)
- oljčno olje
- beli balzamični kis
- sol
- poper
Postopek
Regrat operemo in ga posujemo s semeni granatnega jabolka ter pinjolami. Za preliv zmešamo oljčno olje, beli balzamični kis, sol in poper. Z njim zabelimo solato in jo na koncu potresemo še z nastrganim kozjim sirom. Po želji solato potresemo še s krutoni.