
Regrat v solati z granatnim jabolkom, pinjolami in kozjim sirom
Regratova solata za pomladne dni
Regrat v solati z granatnim jabolkom, pinjolami in kozjim sirom
Regratova solata za pomladne dni

Sestavine
- 250 g regrata
- 1 granatno jabolko
- 50 g pinjol
- 100 g kozjega sira
- krutoni (po želji)
- oljčno olje
- beli balzamični kis
- sol
- poper

Pripravite najboljši espresso tonik za poletno osvežitev in poživitev
Espresso tonik, svetovna kavna uspešnica, je pred leti na dolg poletni dan izumil nek švedski barista. Je pred vami dolg dan? Popestrite si ga s to fino pijačo.

Idrija vabi na izlet in obed
Pustite se zapeljati Idriji in njeni bogati zgodovini, razgledom ter vrsti tradicionalnih jedi, ki vas bodo očarale in nasitile. Kaj jesti, ko obiščete Idrijo?

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."
Sestavine
- 250 g regrata
- 1 granatno jabolko
- 50 g pinjol
- 100 g kozjega sira
- krutoni (po želji)
- oljčno olje
- beli balzamični kis
- sol
- poper
Postopek
Regrat operemo in ga posujemo s semeni granatnega jabolka ter pinjolami. Za preliv zmešamo oljčno olje, beli balzamični kis, sol in poper. Z njim zabelimo solato in jo na koncu potresemo še z nastrganim kozjim sirom. Po želji solato potresemo še s krutoni.