
Regrat v solati z granatnim jabolkom, pinjolami in kozjim sirom
Regratova solata za pomladne dni
Regrat v solati z granatnim jabolkom, pinjolami in kozjim sirom
Regratova solata za pomladne dni

Sestavine
- 250 g regrata
- 1 granatno jabolko
- 50 g pinjol
- 100 g kozjega sira
- krutoni (po želji)
- oljčno olje
- beli balzamični kis
- sol
- poper

Kuhinja revnih ima še kako bogate okuse
Cucina povera, ki se prevaja kot "kuhinja revnih", se nanaša na tradicionalne kuharske tehnike in recepte, ki izvirajo iz italijanskega podeželskega prebivalstva.

Kulinarični pobeg v Trst: načrtujte z nami
Preverite, kaj bi si ob kulinaričnem obisku Trsta privoščili mi in s katerimi recepti si lahko krajšate čas do naslednjega obiska tega krasnega obmorskega mesta.

Preprosto, zdravo in hitro pripravljeno morsko kosilo
Če bi bili vsi recepti tako preprosti in okusni, kot je naša vahnja s špinačo in sirom, bi ribe brez težav na naše jedilnike uvrstili vsak dan.
Sestavine
- 250 g regrata
- 1 granatno jabolko
- 50 g pinjol
- 100 g kozjega sira
- krutoni (po želji)
- oljčno olje
- beli balzamični kis
- sol
- poper
Postopek
Regrat operemo in ga posujemo s semeni granatnega jabolka ter pinjolami. Za preliv zmešamo oljčno olje, beli balzamični kis, sol in poper. Z njim zabelimo solato in jo na koncu potresemo še z nastrganim kozjim sirom. Po želji solato potresemo še s krutoni.