
Puranji zrezek s paradižnikom, olivami in kaprami
Puranji zrezek z mediteranskimi sestavinami.
Puranji zrezek s paradižnikom, olivami in kaprami
Puranji zrezek z mediteranskimi sestavinami.

Sestavine
- 2 puranja zrezka
- malo moke
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 velika zrela paradižnika
- 3 žličke kaper
- velika pest razkoščičenih črnih oliv
- 0,3 dl belega vina ali vode
- sol
- poper
- drobnjak za posip

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 puranja zrezka
- malo moke
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 velika zrela paradižnika
- 3 žličke kaper
- velika pest razkoščičenih črnih oliv
- 0,3 dl belega vina ali vode
- sol
- poper
- drobnjak za posip
Postopek
Paradižnik narežemo na kocke. Puranje zrezke z valjarjem rahlo sploščimo, solimo, popramo in povaljamo v moki. Zrezke otresemo, da odstranimo odvečno moko, in jih v ponvi na segretem oljčnem olju pečemo 3 do 4 minute na vsaki strani. Vzamemo jih iz ponve in shranimo na toplem.
V ponev dodamo paradižnik, kapre, olive in vino, solimo in popramo po okusu ter zavremo. Omako kuhljamo nekaj minut, da se paradižnik nekoliko razpusti, nato jo prelijemo po zrezkih. Puranje zrezke postrežemo s kuhanim krompirjem in okrasimo z narezanim drobnjakom.