Kaj boste skuhali danes?
Puranji zrezek s paradižnikom, olivami in kaprami
Puranji zrezek z mediteranskimi sestavinami.
Puranji zrezek s paradižnikom, olivami in kaprami
Puranji zrezek z mediteranskimi sestavinami.
Sestavine
- 2 puranja zrezka
- malo moke
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 velika zrela paradižnika
- 3 žličke kaper
- velika pest razkoščičenih črnih oliv
- 0,3 dl belega vina ali vode
- sol
- poper
- drobnjak za posip
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 2 puranja zrezka
- malo moke
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 velika zrela paradižnika
- 3 žličke kaper
- velika pest razkoščičenih črnih oliv
- 0,3 dl belega vina ali vode
- sol
- poper
- drobnjak za posip
Postopek
Paradižnik narežemo na kocke. Puranje zrezke z valjarjem rahlo sploščimo, solimo, popramo in povaljamo v moki. Zrezke otresemo, da odstranimo odvečno moko, in jih v ponvi na segretem oljčnem olju pečemo 3 do 4 minute na vsaki strani. Vzamemo jih iz ponve in shranimo na toplem.
V ponev dodamo paradižnik, kapre, olive in vino, solimo in popramo po okusu ter zavremo. Omako kuhljamo nekaj minut, da se paradižnik nekoliko razpusti, nato jo prelijemo po zrezkih. Puranje zrezke postrežemo s kuhanim krompirjem in okrasimo z narezanim drobnjakom.