Kaj boste skuhali danes?
Puranji zrezek s paradižnikom, olivami in kaprami
Puranji zrezek z mediteranskimi sestavinami.
Puranji zrezek s paradižnikom, olivami in kaprami
Puranji zrezek z mediteranskimi sestavinami.
Sestavine
- 2 puranja zrezka
- malo moke
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 velika zrela paradižnika
- 3 žličke kaper
- velika pest razkoščičenih črnih oliv
- 0,3 dl belega vina ali vode
- sol
- poper
- drobnjak za posip
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 2 puranja zrezka
- malo moke
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 velika zrela paradižnika
- 3 žličke kaper
- velika pest razkoščičenih črnih oliv
- 0,3 dl belega vina ali vode
- sol
- poper
- drobnjak za posip
Postopek
Paradižnik narežemo na kocke. Puranje zrezke z valjarjem rahlo sploščimo, solimo, popramo in povaljamo v moki. Zrezke otresemo, da odstranimo odvečno moko, in jih v ponvi na segretem oljčnem olju pečemo 3 do 4 minute na vsaki strani. Vzamemo jih iz ponve in shranimo na toplem.
V ponev dodamo paradižnik, kapre, olive in vino, solimo in popramo po okusu ter zavremo. Omako kuhljamo nekaj minut, da se paradižnik nekoliko razpusti, nato jo prelijemo po zrezkih. Puranje zrezke postrežemo s kuhanim krompirjem in okrasimo z narezanim drobnjakom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krepka juha s stročnicami in žiti
Limonov polentni kolač
Preprosto pecivo iz polente, mandljev in limon - zraven se priležeta kremast maskarpone in črna kava.
Karamelasti cimetovi polžki z jabolki
Bogata variacija jesenske priljubljene klasike med sladicami.