
Kaponata iz bučk z aromatičnim piščancem
Sicilijanska tradicionalna jed, ki jo obogati poletna zelenjava
Kaponata iz bučk z aromatičnim piščancem
Sicilijanska tradicionalna jed, ki jo obogati poletna zelenjava

Sestavine
- 4 stroki česna
- nekaj timijanovih vejic
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 rdeči čebuli
- 3 stebla zelene
- 4 bučke
- 400 g paradižnikove polpe iz pločevinke
- 2 žlički kaper
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 3 žlice rozin sultana
- 4 kosi piščančjih prsi brez kože
- sol in poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 stroki česna
- nekaj timijanovih vejic
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 rdeči čebuli
- 3 stebla zelene
- 4 bučke
- 400 g paradižnikove polpe iz pločevinke
- 2 žlički kaper
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 3 žlice rozin sultana
- 4 kosi piščančjih prsi brez kože
- sol in poper
Postopek
Česen in čebulo na tanko narežemo. Zeleno poševno narežemo na debelejše koščke. Bučke prerežemo na pol in jih poševno narežemo na kose. Timijan osmukamo.
V skledico damo četrtino česna, timijanove lističe, nekaj soli in popra ter 2 žlici oljčnega olja. Premešamo in postavimo na stran.
V kozici segrejemo preostalo olje in nanj stresemo čebulo in zeleno. Pražimo ju približno 10 minut, da se zelenjava zmehča. Dodamo bučke in preostali česen ter pražimo nekaj minut, da se zmehčajo. Nato dodamo paradižnik, vodo, s katero smo napolnili polovico pločevinke od paradižnika, kapre, kis, rozine, sol in poper. Pustimo, da mešanica rahlo vre približno 20 minut, da se tekočina nekoliko zgosti, zelenjava pa zmehča.
Medtem prerežemo piščančje prsi na pol in jih odpremo kot knjigo. Položimo jih med dva lista papirja za peko in jih rahlo potolčemo z valjarjem, da se sploščijo. Ponev za žar segrejemo, meso pa natremo z aromatiziranim oljem (česen porabimo za kakšno drugo jed). Na vsaki strani ga pečemo približno 3 minute, da je skoz in skoz pečeno. Če ponev ni dovolj velika, ga bomo morda morali speči v več zaporednih porcijah. Pečeno meso narežemo na trakove in postrežemo s kaponato.
Kaponata
(caponata) je siciljanska jed, ki jo izvirno pripravljajo z jajčevci. A ker se gospodinje vedno znajdejo, v kaponati uporabijo tisto zelenjavo, ki je pri roki. V našem primeru so to bučke.