
Kaj boste skuhali danes?
Prisrčni kolač
Kolač za zaljubljene
Prisrčni kolač
Kolač za zaljubljene

Sestavine
kolač
- 2 x 175 g zmehčanega masla
- 2 x 175 g kristalnega rjavega sladkorja
- 6 velikih jajc
- 2 x 140 g moke
- 2 x 1,5 žličke pecilnega praška
- 3 žlice kakava v prahu
- 2 x 85 g mletih mandljev
- 2 x 1 dl mleka
- 3 žličke vaniljine arome
- 3 cl rdečega barvila za živila
obliv
- 1 dl sladke smetane
- 200 g drobno sesekljane temne čokolade
- 50 g masla
- liofilizirane jagode za posip (po želji)

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
kolač
- 2 x 175 g zmehčanega masla
- 2 x 175 g kristalnega rjavega sladkorja
- 6 velikih jajc
- 2 x 140 g moke
- 2 x 1,5 žličke pecilnega praška
- 3 žlice kakava v prahu
- 2 x 85 g mletih mandljev
- 2 x 1 dl mleka
- 3 žličke vaniljine arome
- 3 cl rdečega barvila za živila
obliv
- 1 dl sladke smetane
- 200 g drobno sesekljane temne čokolade
- 50 g masla
- liofilizirane jagode za posip (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Podolgovat model prostornine 900 g namažemo z maslom in ga obložimo z dolgim trakom papirja za peko. 175 g masla in 175 g sladkorja kremasto umešamo, da dobimo svetlo penasto zmes. Stepemo 3 jajca in jih postopoma prilivamo k masi in po vsakem dodajanju zmešamo. Skupaj presejemo 140 g moke, 1 žličko pecilnega praška in kakav, nato skupaj z mandlji previdno umešamo v masleno maso. Mešanico 1 dl mleka, pol žličke vaniljine arome in barvila vlijemo v testo in zmešamo, da se enakomerno obarva.
Testo vlijemo v pripravljen model in pečemo 1 uro in 10 minut, da je zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se biskvit 10 minut ohlaja v modlu, nato ga prestavimo na kuhinjsko mrežico. Ko se ohladi, ga narežemo na 4 cm debele rezine. S 5-centimetrskim modelčkom izrežemo srca (ostanke biskvita shranimo za kakšno drugo sladico).
Ponovimo postopek iz prve točke in pripravimo drugo biskvitno testo brez kakava in barvila. Tri četrtine mase na- lijemo v pripravljen model. Spodnje vogalčke src potisnemo v testo, tako da so srca tesno drugo ob drugem. Po njih z žlico naložimo preostalo testo tako, da prekriva srca. Pečemo 1 uro oziroma tako dolgo, da je zobotrebec, ki ga zapičimo v biskvit, čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se testo 10 minut ohlaja v modlu, nato ga prestavimo na kuhinjsko mrežico, da se do konca ohladi.
Za obliv na šibkem ognju nežno segrejemo vse sestavine, da se pomešajo. Pustimo, da se mešanica ohladi, in jo postavimo v hladilnik. Preden kolač postrežemo, ga namažemo z oblivom in po želji okrasimo z jagodami goji.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
»Rižota« iz ostrigarjev z rdečo čebulo in hrustljavim krompirjem
Ostrigarji, jurčki, šitake, enoki ... prava gobja poslastica
Marelični zavitek z nektarinami
Nadevane sardele po sicilijansko
Sardele so lahko prava poslastica – tele zvite sicilijanske lepotice pa so naravnost božanske!