
Čokoladna torta s srčki
Čudovit čokoladni biskvit, maslena sirčkova krema in srčki za okras – kakor nalašč za romantičen večer
Čokoladna torta s srčki
Čudovit čokoladni biskvit, maslena sirčkova krema in srčki za okras – kakor nalašč za romantičen večer

Sestavine
testo
- 250 g masla
- 200 g temne čokolade
- 500 g moke
- 500 g rjavega sladkorja
- 2 žlici kakava v prahu
- 1 žlička jedilne sode
- ½ žličke soli
- 2 veliki jajci
- 200 g navadnega jogurta
- 400 g kuhane rdeče pese (ne v kisu)
- rdeča barva za živila (po želji)
krema
- 200 g polnomastnega kremnega sira (sobne temperature)
- 250 g zmehčanega masla
- 400 g sladkorja v prahu
- 2 žlički vaniljeve arome
- žele bomboni v obliki srčkov za okras
- maslo za premaz

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
testo
- 250 g masla
- 200 g temne čokolade
- 500 g moke
- 500 g rjavega sladkorja
- 2 žlici kakava v prahu
- 1 žlička jedilne sode
- ½ žličke soli
- 2 veliki jajci
- 200 g navadnega jogurta
- 400 g kuhane rdeče pese (ne v kisu)
- rdeča barva za živila (po želji)
krema
- 200 g polnomastnega kremnega sira (sobne temperature)
- 250 g zmehčanega masla
- 400 g sladkorja v prahu
- 2 žlički vaniljeve arome
- žele bomboni v obliki srčkov za okras
- maslo za premaz
Postopek
Pečico segrejemo na 180 ° C. Pripravimo prvo polovico testa. V kozici počasi stopimo polovico masla in polovico čokolade. V veliki skledi zmešamo polovico moke s polovico sladkorja, kakava, sode in četrt žličke soli. V kuhinjskem strojčku gladko zmešamo jajce s polovico jogurta in polovico rdeče pese. Zavremo 1,5 dl vode in namastimo dva modla premera 20 cm.
Zmes z rdečo peso dodamo suhi zmesi z moko in prilijemo stopljeno čokoladno zmes. Dodamo še vročo vodo in vse dobro premešamo. Dodamo še toliko rdeče jedilne barve (če želimo), da dobimo želeni barvni odtenek, in maso razporedimo v dva modla. Pečemo približno 25 minut. Z leseno palčko preverimo, ali je biskvit pečen; palčka mora biti suha, ko jo izvlečemo. Pustimo, da se biskvit na rešetki popolnoma ohladi.
Iz druge polovice sestavin na enak način pripravimo in spečemo še dva biskvitna oblata.
V skledi na hitro stepemo kremni sir in maslo, nato v zmes dobro vtepemo sladkor v prahu in vaniljevo aromo. Z malo kreme sestavimo vse štiri ohlajene testene oblate, s preostalo kremo pa vrtinčasto namažemo celotno torto in jo okrasimo s srčastimi žele bomboni. Za nekaj časa jo postavimo na hladno (vendar ne v hladilnik), da se malo učvrsti, preden jo postrežemo.