
Prebranec
Prebranec

Sestavine
- 200 g suhega fižola tetovca
- 200 g sesekljane čebule
- 5 g česna
- 10 g sladke rdeče paprike
- olje
- sol
- lovorov list

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 200 g suhega fižola tetovca
- 200 g sesekljane čebule
- 5 g česna
- 10 g sladke rdeče paprike
- olje
- sol
- lovorov list
Postopek
Fižol namočimo v hladni vodi vsaj 5 do 6 ur pred kuhanjem. Odcedimo ga, dolijemo drugo vodo, solimo, priložimo lovorov list in fižol skuhamo do mehkega – ne sme se razkuhati. Ko je fižol kuhan, odlijemo toliko vode, da je fižol pokrit.
V drugi posodi na olju zlato rumeno prepražimo čebulo, dodamo česen, ko ta zadiši, posodo odstavimo z ognja. Primešamo mleto papriko in zmes vmešamo v kuhan fižol. Prebranec nadevamo v lončene posode in v pečici pečemo 15 minut na 250 °C.