© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Prebranec

Prebranec

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
prebranec

Sestavine

  • 200 g suhega fižola tetovca
  • 200 g sesekljane čebule
  • 5 g česna
  • 10 g sladke rdeče paprike
  • olje
  • sol
  • lovorov list
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 200 g suhega fižola tetovca
  • 200 g sesekljane čebule
  • 5 g česna
  • 10 g sladke rdeče paprike
  • olje
  • sol
  • lovorov list

Postopek

1

Fižol namočimo v hladni vodi vsaj 5 do 6 ur pred kuhanjem. Odcedimo ga, dolijemo drugo vodo, solimo, priložimo lovorov list in fižol skuhamo do mehkega – ne sme se razkuhati. Ko je fižol kuhan, odlijemo toliko vode, da je fižol pokrit.

2

V drugi posodi na olju zlato rumeno prepražimo čebulo, dodamo česen, ko ta zadiši, posodo odstavimo z ognja. Primešamo mleto papriko in zmes vmešamo v kuhan fižol. Prebranec nadevamo v lončene posode in v pečici pečemo 15 minut na 250 °C.

Priljubljeni recepti

Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira

Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti

20 min
Enostavno

Omleta s kapucinko

Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti

Enostavno

Goveja juha

Goveja juha, kot so jo pripravljale naše babice

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.