Kaj boste skuhali danes?
Nadevano piščančje bedro na zelenjavni šari
Vsakdanje jedi s ščepcem drugačnosti
Nadevano piščančje bedro na zelenjavni šari
Vsakdanje jedi s ščepcem drugačnosti
Boštjan Pavli na prvi pogled vsakdanje jedi rad nadgradi s ščepcem drugačnosti, zato so njegovi recepti kot nalašč za sproščene kulinarične večere ob koncih tedna, ki bodo očarali vaše goste.
Sestavine
nadevana bedra
- 4 piščančja bedra brez kosti
- 2 črni žemlji (stari 2 dni)
- 1 jajce
- 1,5 dl mleka
- 3 rezine vipavske slanine
- 1 majhna čebula
- šopek drobnjaka
- oljčno olje
- poper
zelenjavna šara
- sol
- 3 krompirji
- 1 koleraba
- 1 kitajska redkev (daikon)
- 1 rdeč korenček
- 30 g graha
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 3 žlice oljčnega olja
- 2,5 dl jušne osnove
- 20 g masla
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
nadevana bedra
- 4 piščančja bedra brez kosti
- 2 črni žemlji (stari 2 dni)
- 1 jajce
- 1,5 dl mleka
- 3 rezine vipavske slanine
- 1 majhna čebula
- šopek drobnjaka
- oljčno olje
- poper
zelenjavna šara
- sol
- 3 krompirji
- 1 koleraba
- 1 kitajska redkev (daikon)
- 1 rdeč korenček
- 30 g graha
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 3 žlice oljčnega olja
- 2,5 dl jušne osnove
- 20 g masla
Postopek
Žemlji narežemo na kocke. Čebulo sesekljamo in jo na olju prepražimo. Dodamo še narezan česen in slanino, vse skupaj dobro prepražimo in proti koncu zalijemo z mlekom. S tem prelijemo žemlje, dodamo še narezan drobnjak in jajce. Solimo, popramo in rahlo premešamo. S tako pripravljenim nadevom napolnimo notranji del beder in jih zložimo v naoljen pekač. Pečemo pri temperaturi 180 °C približno 30 minut.
Vso zelenjavo za šaro olupimo. Kolerabo, korenje, krompir in repo narežemo na kose. Čebulo in česen sesekljamo. Na oljčnem olju prepražimo čebulo, dodamo česen, narezano zelenjavo in grah ter vse skupaj prepražimo. Zalijemo z jušno osnovo in dušimo do mehkega. Po potrebi solimo. Na koncu dodamo še malo masla. Pripravljeno šaro ponudimo kot prilogo nadevanim bedrom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Nadevane sardele po sicilijansko
Sardele so lahko prava poslastica – tele zvite sicilijanske lepotice pa so naravnost božanske!
Jabolčna ingverjeva soda
Sladka, rahlo gazirana pijača z okusom ingverja in jabolk se pozimi prileže kot vroč napitek, poleti pa kot hladna osvežitev.