© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pomaki za penaste bombone

Pomaki za penaste bombone

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

čokoladna pomaka

  • 150 g temne čokolade
  • 30 g sladkorja
  • 1,75 dl sladke smetane
  • 2 žlici medu ali agavinega sirupa

karamelna omaka

  • 1,5 dl sladke smetane
  • 1,25 dl svetlega sladkorja muskovado
  • 50 g masla
  • 1⁄2 žličke praška za instantno kavo
  • ščep solnega cveta (po želji)

dodatki

  • 6 g liofiliziranih malin
  • 4 žlice popraženega mletega kokosa
  • 4 žlice drobno nasekljanih lešnikov
  • velika vrečka penastih bombonov (penic)

potrebujemo tudi

  • tanka lesena nabodala
  • 2 kozarca po 3,3 dl za pomaki
  • 3 manjše kozarčke za dodatke

Sestavine

čokoladna pomaka

  • 150 g temne čokolade
  • 30 g sladkorja
  • 1,75 dl sladke smetane
  • 2 žlici medu ali agavinega sirupa

karamelna omaka

  • 1,5 dl sladke smetane
  • 1,25 dl svetlega sladkorja muskovado
  • 50 g masla
  • 1⁄2 žličke praška za instantno kavo
  • ščep solnega cveta (po želji)

dodatki

  • 6 g liofiliziranih malin
  • 4 žlice popraženega mletega kokosa
  • 4 žlice drobno nasekljanih lešnikov
  • velika vrečka penastih bombonov (penic)

potrebujemo tudi

  • tanka lesena nabodala
  • 2 kozarca po 3,3 dl za pomaki
  • 3 manjše kozarčke za dodatke

Postopek

1

Za čokoladno pomako čokolado drobno nasekljamo in damo v nepregorno skledico. V kozici na nizki temperaturi nežno segrevamo sladkor, smetano in med ali sirup, dokler ne dosežemo točke tik pod vreliščem. S smetanovo mešanico prelijemo čokolado in pustimo stati 2 minuti. Nato zmešamo, da se čokolada stopi in dobimo gladko ter sijočo omako. Nalijemo jo v kozarec s prostornino 3,3 dl. (V hladilniku se ohrani do 2 tedna.)

2

Za karamelno pomako v kozici na nizki temperaturi stopimo vse sestavine, nato nežno kuhamo 4 do 5 minut, da se zgosti. Nalijemo v kozarec s prostornino 3,3 dl. (V hladilniku se ohrani do 2 tedna.)

3

V prvi mali kozarček vsujemo liofilizirane maline, v drugega mleti kokos in v tretjega lešnike. Zapakiramo jih v darilno vrečko ter priložimo še penaste bombone in lesena nabodala. Pomaki hranimo v hladilniku in ju v škatlo dodamo tik pred zdajci.

Nasvet

Vrečko s pomakama, penastimi bomboni in dodatki lahko odnesemo s seboj na zabavo, kjer se vsi skupaj posladkamo.

Vrečki z darilom priložimo navodilo:

Kozarca s čokoladno in karamelno pomako daj v toplo vodo, da postaneta tekoči. Nato na nabodalo natakni penico, jo pomoči v pomako in povaljaj v izbranem dodatku. Dober tek!

Priljubljeni recepti

Losos z grahom in bobom v smetanovi omaki

Spomladanski losos, kot ga še ne poznate

Enostavno

Rženi kruh z datlji

Rženi kruhek z datlji bo pravi užitek!

40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.