© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Polpetke iz jajčevcev

Polpetke iz jajčevcev

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb kot predjed
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI3483865@20160607_goodfood

Sestavine

  • 125 g rozin
  • 2 velika jajčevca
  • 150 g drobno naribanega zorjenega ovčjega sira (pekorina)
  • 100 g popraženih pinjol
  • 300 g svežih krušnih drobtin (po potrebi malo več)
  • 3 srednje velika jajca (po potrebi malo več)
  • sol in poper
  • moka za povaljanje
  • rastlinsko ali oljčno olje za cvrenje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 125 g rozin
  • 2 velika jajčevca
  • 150 g drobno naribanega zorjenega ovčjega sira (pekorina)
  • 100 g popraženih pinjol
  • 300 g svežih krušnih drobtin (po potrebi malo več)
  • 3 srednje velika jajca (po potrebi malo več)
  • sol in poper
  • moka za povaljanje
  • rastlinsko ali oljčno olje za cvrenje

Postopek

1

Rozine prelijemo s kropom in pustimo, da se namakajo. Jajčevce narežemo na koščke, jih damo v kozico in prelijemo s kropom. Pustimo, da vrejo 10 minut, nato jih odcedimo in pustimo, da se ohladijo. Vzamemo za pest jajčevcev, iz njih iztisnemo odvečno vodo in jih damo v skledo; to storimo z vsemi jajčevci. Rozine odcedimo in jih dodamo k jajčevcem skupaj s sirom, pinjolami, 200  g drobtin in polovico rahlo razžvrkljanih jajc. Zmešamo, solimo in popramo (jajčevce je treba dobro začiniti). Masa ne sme biti ne premehka ne prečvrsta – taka naj bo, da iz nje lahko oblikujemo za oreh velike kroglice, ki ne razpadejo. Če je treba, dodamo še malo drobtin ali jajc.

2

Kroglice povaljamo v moki in jih polagamo na pekač. Pokrijemo jih s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo na hladno, dokler jih ne bomo ocvrli. Pred cvrenjem vsako kroglico pomočimo v jajce, nato povaljamo v drobtinah in spet položimo ne pekač (morda bomo potrebovali dodatne drobtine ali jajce, odvisno od tega, koliko smo jih porabili za maso).

3

Veliko ponev do polovice napolnimo z oljem oziroma s toliko olja, da se bodo kroglice lahko potopile vanj, in pristavimo. Ko je olje vroče, a se še ne kadi, v njem ocvremo kroglice v porcijah po 6, da se rjavo obarvajo – trajalo bo približno 7 minut. Ocvrte s penovko poberemo iz olja in jih položimo na kuhinjski papir, da vpije odvečno olje, nato odstranimo papir in takoj ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.