Kaj boste skuhali danes?
Polnovredni sendvič
Polnovredni sendvič
Sestavine
- 2 polnozrnati štručki
- 4 rezine puste šunke
- 6 rezin sveže kumare
- 2 lista hrustljave zelene solate
- 1 žlica gorčice s semeni
- 1 žlica medu
- 1 žlica majoneze
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 2 polnozrnati štručki
- 4 rezine puste šunke
- 6 rezin sveže kumare
- 2 lista hrustljave zelene solate
- 1 žlica gorčice s semeni
- 1 žlica medu
- 1 žlica majoneze
Postopek
Med, gorčico in majonezo dobro premešamo. Štručki po dolgem razpolovimo in vsako stran premažemo s pripravljenim namazom. Sendviča napolnimo z rezinami kumare, listom solate in šunko.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Humusov krožnik z začinjenim čipsom iz tortilj
Zelenjavni kari s koriandrom
Pivski kis
Bi iz najljubšega piva pripravili kis? S fermentacijo se lahko tudi pivo čarobno spremeni v prav poseben kis.