© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Polnovredne sezamove kroglice

Polnovredne sezamove kroglice

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 60 kroglic
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

testo

  • 150 g ržene moke
  • 150 g polnovredne pšenične moke
  • 200 g masla
  • 100 g drobnega rjavega sladkorja
  • 1 jajce
  • ščepec soli

nadev

  • 125 g sladkorja v prahu
  • 25 g masla
  • 70 g sezama
  • 2 žlici sladke smetane
  • 50 g celih praženih lešnikov za okras

Sestavine

testo

  • 150 g ržene moke
  • 150 g polnovredne pšenične moke
  • 200 g masla
  • 100 g drobnega rjavega sladkorja
  • 1 jajce
  • ščepec soli

nadev

  • 125 g sladkorja v prahu
  • 25 g masla
  • 70 g sezama
  • 2 žlici sladke smetane
  • 50 g celih praženih lešnikov za okras

Postopek

1

Obe vrsti moke presejemo na delovno površino, dodamo koščke masla, sladkor, jajce in sol. Vse sestavine premešamo, nato pa z rokami hitro zgnetemo v gladko testo. Testo oblikujemo v 2,5 cm visok kvader in damo za pol ure na hladno. Pečico segrejemo na 200 °C.

2

Testen kvader razrežemo na 2,5 cm velike kocke. S pomokanimi rokami jih oblikujemo v kroglice. Z ročajem kuhalnice vtisnemo v kroglice vdolbinice. Kroglice zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo 18 do 20 minut.

3

Za nadev svetlo karameliziramo sladkor. Dodamo maslo, sezam in sladko smetano. Pečene kroglice napolnimo s sezamovim nadevom in okrasimo s praženimi lešniki.

Moka

Za ta recept lahko namesto omenjenih vrst moke uporabimo ovseno, ajdovo ali pšenično moko.

Priljubljeni recepti

Hrustljavi mangovi piškoti

Slastni tropski piškoti

30 min
Enostavno

Hrustljavi sladki vaflji

Sladki vaflji, ki vam bodo polepšali jutro.

Enostavno

Hruškova solata z radičem in sirom z modro plesnijo

Hruške lahko kombiniramo tudi v solatah

15 min
Enostavno

Čokoladni tartufi z meto in čilijem

Enostavne okusne čokoladne kroglice

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.