© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pistacijeva krema

V zadnjem času se zdi, da so sladice s pistacijami povsod okrog nas. Osnova zanje je odlična pistacijeva krema.

Pistacijeva krema

V zadnjem času se zdi, da so sladice s pistacijami povsod okrog nas. Osnova zanje je odlična pistacijeva krema.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 kozarec
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 150 g oluščenih pistacij
  • 30 g masla
  • 100 g bele čokolade
  • 2 dl polnomastnega mleka
  • ščepec soli
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 150 g oluščenih pistacij
  • 30 g masla
  • 100 g bele čokolade
  • 2 dl polnomastnega mleka
  • ščepec soli

Postopek

1

V kozici zavremo vodo. Pistacije blanširamo 4 minute, nato jih odcedimo in zavijemo v kuhinjsko krpo. Dobro jih pomanemo, da odstranimo rjave kožice. Tiste, ki se še držijo, odstranimo s prsti.

2

Maslo in nasekljano čokolado skupaj stopimo v mikrovalovni pečici v 30-sekundnih intervalih ali v nepregorni skledi na kozici z nežno vrelo vodo. Medtem večkrat premešamo.

3

Pistacije stresemo v posodo samostoječega mešalnika, prilijemo 0,8 dl mleka in zmeljemo, da nastane gladka pasta. Trajalo bo približno 5 minut, medtem mletje večkrat ustavimo in pistacije postrgamo s sten posode.

4

Nato pistacijam dodamo preostanek mleka, sol in čokoladno mešanico ter spet zmeljemo, da nastane gosta gladka krema. Damo jo v kozarček in shranimo v hladilnik, kjer se obdrži do 2 tedna. Pol ure pred uporabo jo damo na sobno temperaturo, da se malo zmehča.

Nasvet

Pistacijeva krema je nepogrešljiva sestavina pri pripravi priljubljenih zmajevih rolic.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.