© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pistacijeva krema

V zadnjem času se zdi, da so sladice s pistacijami povsod okrog nas. Osnova zanje je odlična pistacijeva krema.

Pistacijeva krema

V zadnjem času se zdi, da so sladice s pistacijami povsod okrog nas. Osnova zanje je odlična pistacijeva krema.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 kozarec
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 150 g oluščenih pistacij
  • 30 g masla
  • 100 g bele čokolade
  • 2 dl polnomastnega mleka
  • ščepec soli
Gordon Ramsay_svinjska potrebusina in zametna omaka

3 načini za zgostitev omak in juh

Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Sestavine

  • 150 g oluščenih pistacij
  • 30 g masla
  • 100 g bele čokolade
  • 2 dl polnomastnega mleka
  • ščepec soli

Postopek

1

V kozici zavremo vodo. Pistacije blanširamo 4 minute, nato jih odcedimo in zavijemo v kuhinjsko krpo. Dobro jih pomanemo, da odstranimo rjave kožice. Tiste, ki se še držijo, odstranimo s prsti.

2

Maslo in nasekljano čokolado skupaj stopimo v mikrovalovni pečici v 30-sekundnih intervalih ali v nepregorni skledi na kozici z nežno vrelo vodo. Medtem večkrat premešamo.

3

Pistacije stresemo v posodo samostoječega mešalnika, prilijemo 0,8 dl mleka in zmeljemo, da nastane gladka pasta. Trajalo bo približno 5 minut, medtem mletje večkrat ustavimo in pistacije postrgamo s sten posode.

4

Nato pistacijam dodamo preostanek mleka, sol in čokoladno mešanico ter spet zmeljemo, da nastane gosta gladka krema. Damo jo v kozarček in shranimo v hladilnik, kjer se obdrži do 2 tedna. Pol ure pred uporabo jo damo na sobno temperaturo, da se malo zmehča.

Nasvet

Pistacijeva krema je nepogrešljiva sestavina pri pripravi priljubljenih zmajevih rolic.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.