Kaj boste skuhali danes?
Pistacijeva krema
V zadnjem času se zdi, da so sladice s pistacijami povsod okrog nas. Osnova zanje je odlična pistacijeva krema.
Pistacijeva krema
V zadnjem času se zdi, da so sladice s pistacijami povsod okrog nas. Osnova zanje je odlična pistacijeva krema.
Sestavine
- 150 g oluščenih pistacij
- 30 g masla
- 100 g bele čokolade
- 2 dl polnomastnega mleka
- ščepec soli
Najboljši recepti za praznično večerjo brez mesa
Pri načrtovanju prazničnega menija se tu in tam srečamo s kakšnim izzivom, a z malo ustvarjalnosti in dobre volje, bomo tega hitro rešili z naborom pestrih jedi, ki bodo
Meni za božično večerjo: klasika malo drugače
Praznični obed naj bo bolj poseben, slavnosten, a ni prav nič narobe, če se bomo pri tem oprli na preizkušene kombinacije okusov in preverjene tehnike.
Prekinite s tradicijo: novi naj božični piškoti
Prazniki so čas, ko se poklanjamo tradicija, pa tudi priložnost, da na pladnje postavimo kaj novega, drznejšega in igrivega.
Sestavine
- 150 g oluščenih pistacij
- 30 g masla
- 100 g bele čokolade
- 2 dl polnomastnega mleka
- ščepec soli
Postopek
V kozici zavremo vodo. Pistacije blanširamo 4 minute, nato jih odcedimo in zavijemo v kuhinjsko krpo. Dobro jih pomanemo, da odstranimo rjave kožice. Tiste, ki se še držijo, odstranimo s prsti.
Maslo in nasekljano čokolado skupaj stopimo v mikrovalovni pečici v 30-sekundnih intervalih ali v nepregorni skledi na kozici z nežno vrelo vodo. Medtem večkrat premešamo.
Pistacije stresemo v posodo samostoječega mešalnika, prilijemo 0,8 dl mleka in zmeljemo, da nastane gladka pasta. Trajalo bo približno 5 minut, medtem mletje večkrat ustavimo in pistacije postrgamo s sten posode.
Nato pistacijam dodamo preostanek mleka, sol in čokoladno mešanico ter spet zmeljemo, da nastane gosta gladka krema. Damo jo v kozarček in shranimo v hladilnik, kjer se obdrži do 2 tedna. Pol ure pred uporabo jo damo na sobno temperaturo, da se malo zmehča.
Nasvet
Pistacijeva krema je nepogrešljiva sestavina pri pripravi priljubljenih zmajevih rolic.