© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščanec s hrenovo omako

Velikonočnemu zajtrku naj sledi velikonočno kosilo - s hrenovo omako, seveda.

Piščanec s hrenovo omako

Velikonočnemu zajtrku naj sledi velikonočno kosilo - s hrenovo omako, seveda.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Piscanec s hrenovo omako

Sestavine

  • 1 večje piščančje prsi s kožo
  • oljčno olje

hrenova omaka

  • sol
  • 1 dl suhega belega vina
  • poper
  • 2 dl sladke smetane
  • 3 žlice hladnega masla
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 5 žlic sveže naribanega hrena
  • 1 limona
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 večje piščančje prsi s kožo
  • oljčno olje

hrenova omaka

  • sol
  • 1 dl suhega belega vina
  • poper
  • 2 dl sladke smetane
  • 3 žlice hladnega masla
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 5 žlic sveže naribanega hrena
  • 1 limona

Postopek

1

Piščančje prsi vzamemo iz hladilnika uro pred pripravo, jih razrežemo na 4 kose in solimo. Medtem pečico segrejemo na 180 °C.

2

Veliko težko nepregorno ponev pristavimo na štedilnik pri srednji temperaturi. Piščanca premažemo z oljem in ga položimo v ponev s kožo navzdol. Pečemo ga 6 minut, da se koža hrustljavo zapeče, nato ga obrnemo in pečemo še 6 minut. Piščanca nato postavimo v ogreto pečico in ga pečemo še 10 minut.

3

Piščanca vzamemo iz pečice, ga preložimo na krožnik in shranimo na toplo. Pripravimo omako: vino vlijemo v ponev, v kateri smo pekli piščanca, in dobro postrgamo dno. Dodamo dober ščep soli in smetano ter pustimo, da 2 minuti močno vre, nato temperaturo zmanjšamo na srednjo in postopoma po koščkih dodajamo maslo ter stepamo.

4

Ponev odstavimo, dodamo peteršilj in hren ter začinimo s soljo, poprom in kančkom limonovega soka. Piščanca obilno polijemo s hrenovo omako in takoj postrežemo. Zraven se prileže pražen krompir.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.