
Kaj boste skuhali danes?
Piščanec s hrenovo omako
Velikonočnemu zajtrku naj sledi velikonočno kosilo - s hrenovo omako, seveda.
Piščanec s hrenovo omako
Velikonočnemu zajtrku naj sledi velikonočno kosilo - s hrenovo omako, seveda.

Sestavine
- 1 večje piščančje prsi s kožo
- oljčno olje
hrenova omaka
- sol
- 1 dl suhega belega vina
- poper
- 2 dl sladke smetane
- 3 žlice hladnega masla
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 5 žlic sveže naribanega hrena
- 1 limona

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 1 večje piščančje prsi s kožo
- oljčno olje
hrenova omaka
- sol
- 1 dl suhega belega vina
- poper
- 2 dl sladke smetane
- 3 žlice hladnega masla
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 5 žlic sveže naribanega hrena
- 1 limona
Postopek
Piščančje prsi vzamemo iz hladilnika uro pred pripravo, jih razrežemo na 4 kose in solimo. Medtem pečico segrejemo na 180 °C.
Veliko težko nepregorno ponev pristavimo na štedilnik pri srednji temperaturi. Piščanca premažemo z oljem in ga položimo v ponev s kožo navzdol. Pečemo ga 6 minut, da se koža hrustljavo zapeče, nato ga obrnemo in pečemo še 6 minut. Piščanca nato postavimo v ogreto pečico in ga pečemo še 10 minut.
Piščanca vzamemo iz pečice, ga preložimo na krožnik in shranimo na toplo. Pripravimo omako: vino vlijemo v ponev, v kateri smo pekli piščanca, in dobro postrgamo dno. Dodamo dober ščep soli in smetano ter pustimo, da 2 minuti močno vre, nato temperaturo zmanjšamo na srednjo in postopoma po koščkih dodajamo maslo ter stepamo.
Ponev odstavimo, dodamo peteršilj in hren ter začinimo s soljo, poprom in kančkom limonovega soka. Piščanca obilno polijemo s hrenovo omako in takoj postrežemo. Zraven se prileže pražen krompir.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pšenična »rižota« s piščancem in zelenjavo
Pečeni jagenjček s hrustljavimi zeliščnimi drobtinami in krompirjem z limono in zelišči
Za velikonočno nedeljo se spodobi slasten pečeni jagenjček!