
Kaj boste skuhali danes?
Piščanec s hrenovo omako
Velikonočnemu zajtrku naj sledi velikonočno kosilo - s hrenovo omako, seveda.
Piščanec s hrenovo omako
Velikonočnemu zajtrku naj sledi velikonočno kosilo - s hrenovo omako, seveda.

Sestavine
- 1 večje piščančje prsi s kožo
- oljčno olje
hrenova omaka
- sol
- 1 dl suhega belega vina
- poper
- 2 dl sladke smetane
- 3 žlice hladnega masla
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 5 žlic sveže naribanega hrena
- 1 limona

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 1 večje piščančje prsi s kožo
- oljčno olje
hrenova omaka
- sol
- 1 dl suhega belega vina
- poper
- 2 dl sladke smetane
- 3 žlice hladnega masla
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 5 žlic sveže naribanega hrena
- 1 limona
Postopek
Piščančje prsi vzamemo iz hladilnika uro pred pripravo, jih razrežemo na 4 kose in solimo. Medtem pečico segrejemo na 180 °C.
Veliko težko nepregorno ponev pristavimo na štedilnik pri srednji temperaturi. Piščanca premažemo z oljem in ga položimo v ponev s kožo navzdol. Pečemo ga 6 minut, da se koža hrustljavo zapeče, nato ga obrnemo in pečemo še 6 minut. Piščanca nato postavimo v ogreto pečico in ga pečemo še 10 minut.
Piščanca vzamemo iz pečice, ga preložimo na krožnik in shranimo na toplo. Pripravimo omako: vino vlijemo v ponev, v kateri smo pekli piščanca, in dobro postrgamo dno. Dodamo dober ščep soli in smetano ter pustimo, da 2 minuti močno vre, nato temperaturo zmanjšamo na srednjo in postopoma po koščkih dodajamo maslo ter stepamo.
Ponev odstavimo, dodamo peteršilj in hren ter začinimo s soljo, poprom in kančkom limonovega soka. Piščanca obilno polijemo s hrenovo omako in takoj postrežemo. Zraven se prileže pražen krompir.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Skutna torta z mandarinami
Ta skutna torta vedno uspe, mandarine pa poskrbijo za dodatno svežino
Kostanjev zvitek v slaninskem ovoju
Kostanj in slanina se v tem receptu združita v pravo praznično poslastico